Novice


Arhiv: Krepitev aktivnosti vezanih na vietnamski trg

V seriji letošnjih dogodkov Poslovni stiki na GZS, je Center za mednarodno poslovanje pri GZS, 8. decembra 2016 v Ljubljani izvedla dogodek na temo Vietnama, v okviru katerega so vietnamski sogovorniki na kratko predstavili perspektivo vietnamskega trga z vidika bodočega prostotrgovinskega sporazuma ter poslovne priložnosti globalno aktualnega procesa digitalizacije gospodarstva v okviru industrije 4.0.

Prostotrgovinski sporazum bo liberaliziral devetindevetdeset odstotkov vrednosti in obsega izvoza in sicer na relaciji Vietnam - EU v prehodnem obdobju sedmih let od uvedbe sporazuma, medtem ko bo v obratni smeri prehodno obdobje trajalo deset let, kar je vredno upoštevati pri načrtovanju bodočih poslovnih aktivnosti slovenskih podjetij na vietnamskem trgu.

Predstavnik največjega vietnamskega tehnološkega podjetja in vodilni ponudnik sistemskih integracij je predstavil paleto referenčnih outsorcing storitev ter načrte po širitvi partnerske mreže v Sloveniji. Več o tem tudi v video posnetku spodaj.

V prvem tromesečju 2017 GZS načrtuje krepitev aktivnosti vezanih na vietnamski trg, z izvedbo osredotočenih b2b mreženj na področju IT industrije. Več informacij o tem na natasa.turk@gzs.si.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.