Novice


Arhiv: S tehnologijo na Filipine, Indonezijo in Mjanmar

Seminar na temo poslovanja z državami ASEANa smo 15. februarja 2017, v partnerstvu z evropskimi poslovnimi centri iz Manile, Jakarte in Mjanmara izvedli na GZS, z namenom predstavitve poslovnih priložnosti na Filipinih, Indoneziji ter Mjanmaru.

 

Poslovne priložnosti na Filipinih, katerih gospodarstvo v zadnjih letih raste z zavidljivo 7 odstotno povprečno stopnjo rasti, ki šteje preko 100 milijonov prebivalcev, so predvsem pri prenosu tehnologije za predelavo odpadkov v energijo, proizvodnje sladkih brezalkoholnih pijač, IT rešitev za kibernetsko varnost in sistemov za nadzor projektov, bolnišnično opremo, rešitev in sistemov za množični transport.

 

250 milijonski indonezijski trg, ki v povprečju za porabo v gospodinjstvu nameni kar 40 odstotkov družinskega proračuna, je priložnost za plasiranje proizvodov in storitev s področij zdravstvene oskrbe, tehnološke opreme za rafinerije, energetiko, železniške, cestne, pristaniške infrastrukture, nadstandardne bivalne in namestitvene komplekse.

 

Mjanmarsko gospodarstvo, ki v zadnjih letih raste s povprečno 8 odstotno gospodarsko rastjo, je trg, ki je industrijsko slabo razvit in zato priložnost za plasiranje tehnoloških rešitev in opreme za hidroelektrarne, storitev vezanih na zdravje, varnost.

 

Za udeležence vedno zelo zanimive poslovne izkušnje iz prve roke sta predstavila direktor podjetja Softnet, za trg Filipinov ter direktor Sentosa Trade za indonezijski trg. Softnet, ki ima predstavništvo v Manili, izpostavlja, da visoka gospodarska rast in pa povprečno 25 let staro prebivalstvo, generira izjemne potrebe po hitrem razvoju infrastrukture ter s tem poslovne priložnosti za tuja podjetja. Kadrovanje je zahtevno, je pa delovna sila izjemno učljiva ter željna dela. Sentosa Trade si sprva pot na indonezijski trg utira preko sejmov ter osebnih stikov s strankami na terenu. Vstop na trg je zahteven in dolgotrajen, veliko je tudi birokracije, vendar, ko se vzpostavi pravo zaupane z lokalnim agentom, so poti naprej odprte.

 

 

Zgoraj omenjeni evropski centri EPBN, EIBN in Eurocham Myanmar, vsi, tako kot GZS, del mreže EEN, so koristen vir dodatnih informacij za mala in srednje velika evropska podjetja, ki žele vstopiti na obravnavane trge in so na voljo za dodatne informacije.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.