Novice


Arhiv: Sprejem ob praznovanju kitajskega Novega leta

Tako kot vsako leto, je tudi letos Trgovinska pisarna Hong Konga v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije organizirala sprejem ob vstopu v Kitajsko novo leto, ki letos poteka v znamenju petelina.

Častni gost letošnjega sprejema, ki se ga je udeležilo preko sto gostov, je bil letos mag. Dejan Židan, podpredsednik vlade RS in  minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Minister Židan je v svojem govoru izpostavil odlično sodelovanje med Kitajsko in Slovenijo, tako na političnem, v zadnjih letih pa tudi vedno bolj na gospodarskem področju. Tako kot mnoga podjetja vstopajo na trg Kitajske preko Hong Konga, si  tudi v Sloveniji želimo, da bi vedno več kitajskih (in drugih azijskih) podjetij uporabljalo Luko Koper in naše ostale transportno logistične storitve pri vstopanju na trge Evropske unije. Minister Židan je obljubil nadaljnje aktivnosti  slovenske vlade in gospodarstva v okviru gospodarsko trgovinskega sodelovanja med državama.

 

Tudi ga. Betty  Ho, direktorica trgovinske pisarne iz Berlina je izpostavila povečan obseg blagovne menjave med našo državo in Hong Kongom. Posebej je omenila dobro sodelovanje na področju izvoza slovenske prehrane in pijač. Vedno več slovenskih podjetij se namreč vsako leto udeležuje tamkajšnjih sejmov  in se na ta način predstavlja širšemu krogu iz celotne azijske regije.   

 

Kratka video reportaža o sprejemu na GZS:


Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.