Novice


Arhiv: "Beograd na GZS": odprte investicijske priložnosti za slovenska podjetja


24. aprila 2017 je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju s Srbsko-slovenskim poslovnim klubom, Slovenija (SSPK) in mestom Beograd organizirala dogodek "Beograd na GZS". Prek 40 slovenskih gospodarstvenikov se je udeležilo predstavitve priložnosti in možnosti za sodelovanje slovenskih podjetij v projektu »Beograd na vodi« in ostalih beograjskih projektih.

 

Na predstavitvi projekta »Beograd na vodi« je mestni manager Beograda Goran Vesić poudaril predvsem zavzemanje za pritegnitev tujih investitorjev, saj Beograd ponuja številne investicijske priložnosti. Med slednje se uvrščajo številni infrastrukturni projekti, npr. gradnja toplovoda TE Obrenovac do novega Beograda, modernizacija centralnega kanalizacijskega sistema, čistilnih naprav za odpadne vode ter ulično-javne razsvetljave, idr.. Trenutno najpomembnejši in največji razvojni projekt pa je zagotovo »Beograd na vodi«, saj predvideva gradnjo kar 1.8 mio m2 različnih površin za infrastrukturne, poslovne in stanovanjske namene.

 

Z investicijskimi priložnostmi v Srbiji so že dalj časa seznanjene tudi številne slovenske družbe, saj jih po oceni Gorana Novkovića, izvršnega direktorja GZS, ta hip v Srbiji aktivnih kar 700. Medsebojno poslovanje in poslovna afiniteta med srbskimi in slovenskimi podjetji je že tradicionalna. V zadnjih letih se sodelovanje spet intenzivira, pri čemer tudi srbska podjetja vedno intenzivneje investirajo v Sloveniji, predvsem v turizem, informatiko, industrijo, bančništvo, itd..

 

Predstavitev investicijskih priložnosti v Beogradu je za slovenska podjetja aktualno predvsem zaradi trenutnega oblikovanja strateško razvojnih inovacijskih partnerstev tako v Sloveniji, kot tudi v celotni Evropski uniji. Kot je izpostavil Goran Novković bodo med partnerstvi tudi  pametne skupnosti in pametna mesta, mobilnost in turizem, pri čemer bo vse prežeto z digitalizacijo, hkrati pa bodo nastali inovativni produkti, ki bodo lepa priložnost za sodelovanje tudi v prihodnosti.

 

 

Srečanje se je nadaljevalo z bilateralnimi razgovori.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.