Novice


Arhiv: CEMP na MOS-u o mednarodnih dobaviteljskih verigah


Na letošnjem celjskem sejmu smo internacionalizacijske izzive poiskali kar doma. CEMP (Center za mednarodno poslovanje pri GZS) v okviru sejemskega dogajanja tokrat organiziral poslovni dogodek na temo možnosti in priložnosti za vključevanje malih in srednje velikih podjetij v dobaviteljske verige večjih, mednarodno pozicioniranih podjetij in sistemov.

                                                                 

V Sloveniji in regiji posluje več uspešnih podjetij takšnega profila. Našemu povabilu, da predstavijo svoje izkušnje, predvsem pa modele za izbor in pridobivanje dobaviteljev so se odzvali BSH hišni aparatiYASKAWA Ristro in Europe Robotics ter Čelebić, družba za gradnjo in investicije (Črna gora).


Poleg predstavitve pogojev in kompetenc, ki jih pričakujejo od svojih (pod)dobaviteljev v mednarodnem prostoru, so se predstavniki omenjenih sistemov zadržali tudi v bilateralnih razgovorih s potencialnimi dobavitelji, ki so se v velikem številu udeležili poslovnega dogodka na celjskem sejmišču.



Zaradi omejenega časovnega okvira žal vsem zainteresiranim nismo mogli omogočiti bolj poglobljenega sestanka, je pa večina udeleženih pridobila vsaj osnovno informacijo in kontakt nabavnih managerjev tako zaželenih potencialnih kupcev.

Kot kaže je bila obravnavana tema pravilno umeščena v kontekst pozitivih ekonomskih gibanj, ki trenutno krepijo poslovni sentiment v Sloveniji. V CEMP bomo zato tudi v našem »rednem programu« spodbujanja internacionalizacije poskušali na podoben način še nagovarjati slovensko poslovno javnost. 

 

Utrinke z dogodka si poglejte tukaj


Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.