Novice


Arhiv: Strokovni seminar: Napotitev delavcev v Avstrijo

Na Gospodarski zbornici Slovenije smo v petek (6. oktobra 2017) že tretjič v letošnjem letu, pripravili strokovni seminar na temo napotitev delavcev v Avstrijo. Tokratna izvedba seminarja je bila izvedena v sodelovanju z Gospodarsko zvezo v Celovcu, pisarno LietinerLeitner, odvetniško pisarni Blaž Pate ter odvetniško pisarno Grilc Vovk Škof v Celovcu.

Seminarja se je udeležilo petdeset predstavnikov podjetij in institucij, kar še vedno kaže na veliko zanimanje podjetij po tovrstnih informacij. Po uvodnem pozdravnem nagovoru direktorja Centra za mednarodno poslovanje, Anteta Milevoja je pričetek strokovnega seminarja »otvorila« predstavnica Odvetniške pisarne Grilc Vovk Škof, ga. Katarina Pajnič. 

 

MMAg. Katarina Pajnič, Odvetniška pisarna Grilc Vovk Škof


Na široko je predstavila korake napotitve delavcev v Avstrijo, ter izpostavila novosti, pasti, izjeme pri postopkih prijave in spremljajočo dokumentacijo, ki jo podjetja potrebujejo.  Da je obravnavana tema specifična in odvisna od primera do primera se je izkazalo tudi na tokratnem seminarju, saj imajo podjetja različne poslovne modele poslovanja in, kateri imajo svoje specifike in zahteve pri prijavi in oddaji dokumentacije avstrijski organom nadzora. Podjetja morajo biti pozorna pri vrsto spremenljivk ob prijavi in v kolikor niso pazljivi so kazni zelo visoke.

V nadaljevanju seminarja je g. Blaž Pate iz Odvetniške pisarne Blaž Pate, predstavil slovenski vidik napotenih delavcev ter pravni del prispevkov za socialno varnost.


 
Blaž Pate, Odvetniška pisarna Blaž Pate

Skupaj pa sta s kolegom, g. Gregorjem Zormanom, iz avstrijske pisarne LeitnerLeitner, predstavila slovenski ter avstrijski vidik davčne presoje. 

Gregor Zorman, LeitnerLeitner Avstrija

 

Ob koncu seminarja je bila odprta razprava z gostitelji, kjer so udeleženci lahko postavljali vprašanja gostom, ki so odgovarjali na konkretna vprašanja slušateljev.

  


 


 

Pripete datoteke

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.