Novice


Arhiv: O razvojnih projektih UNIDO v BiH

V organizaciji CEMP, UNIDO in MGRT smo 25.10.2017 pripravili srečanje z BiH podjetji vključenimi v program razvojne pomoči UNIDO na področju čistejše in učinkovitejše proizvodnje. Projekt sofinancira Republika Slovenija in izvaja slovensko specializirano podjetje LIVEO.

 

Udeleženci poslovnega dogodka so se seznanili tako s samim projektom kot z načeli in pogoji sodelovanja slovenskih podjetij v podobnih projektih mednarodnega razvojnega sodelovanja in pomoči. »Dostopna točka« je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT).

 

Posebej zanimiva je bila predstavitev desetih BiH podjetij, pretežno iz Republike Srpske, ki so prejemniki pomoči za vzpostavitev učinkovitejše, čistejše in tako bolj vzdržne proizvodnje in poslovnih procesov. Gre za podjetja iz dejavnosti živilske, kovinske, lesne, gradbene industrije. Prav tako pa iz področij transporta in varovanja okolja. Med drugim je bila podana informacija, da letališče Sarajevo načrtuje 35-milionski vložek v širitev terminala in energetsko učinkovitost in da Regionalna deponija Zenica pripravlja projekt nove »kasete« za precedne vode na površini osmih hektarov.

 

Slovenska in BiH podjetja so v okviru poslovnega dogodka opravila več kot 80 neposrednih bilateralnih razgovorov (B2B) in vzpostavila stike za morebitno nadaljevanje in okrepitev poslovnih povezav.

 

 

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.