Novice


Arhiv: Novi posli na Poljskem za Slovenske agroživilce

 

Gospodarska delegacija slovenske agroživilske industrije je pod vodstvom ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejana Židana 23. in 24 oktobra obiskala Poljsko.

 

 

V okviru obiska je delegacija prvi dan obiskala mesto Parczew na jugovzhodu Poljske kjer se je udeležila svečane otvoritve nove proizvodne linije v podjetju Wytwornia Octu i Musztardy katerega lastnik je uspešen slovenski poslovnež g. Matej Hojnik, ki je hkrati tudi lastnik podjetja Apis Vita v Hočah pri Mariboru in predsednik slovensko poljskega poslovnega kluba Triglav Rysy.  Dogodka v Parczewu so se udeležili tudi predstavniki nekaterih lokalnih trgovcev in distributerjev s katerimi so naši gospodarstveniki opravili poslovne pogovore.

 

Širši javnosti pa so se slovenski proizvajalci in celotna branžna slovenska industrija predstavili v Varšavi, kjer so potekali razgovori s preko sedemdesetimi udeleženci , tudi nekaterimi največjimi trgovci in distributerji na Poljskem.

 

Po prvih ocenah slovenskih udeležencev obstajajo realne možnosti za izvoz in prodor slovenskih izdelkov na maloprodajne police 38 milijonskega poljskega trga.  Tokratni dogodek predstavlja nadaljevanje načrtovanih aktivnosti, ki jih Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije začelo  izvajati v letošnjem in jih bo nadaljevalo tudi v prihodnjem letu. Nenazadnje je poleg ministra Židana to potrdil tudi tokratni gostitelj  g. Krzysztof Jurgiel, minister za kmetijstvo in razvoj podeželja, pa tudi slovenski udeleženci, ki so izrazili interes po nadaljevanju tovrstnih aktivnosti. Pri uspešni organizaciji in izvedbi obiska je v veliki meri prispevalo tudi Veleposlaništvo naše države v Varšavi, ki je s pomočjo lokalnih zbornic in institucij pripomoglo k velikemu interesu s strani poljskih udeležencev. 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.