Novice


Arhiv: Velika srbska poslovna delegacija na GZS

Slovenska ekonomska diplomacija z nekaterimi državami institut »mešane meddržavne komisije za gospodarsko sodelovanje« nadomešča s »skupnimi zasedanji vlad«. Ocenjujemo, da je takšen pristop za uravnavanje medsebojnih ekonomskih odnosov bolj učinkovit. 

Zagotovo pa je precej izpostavljen v primeru Srbije. Pritegne namreč tudi velik poslovni interes. GZS in PKS (Privredna komora Srbije) sta se uveljavili kot nosilki poslovnega dela programa skupnih zasedanj vlad, ki je postal obvezen sestavni del dogajanja. Tudi letošnje, že četrto skupno zasedanje vlad Slovenije in Srbije 

se temu ni izneverilo, saj je na GZS pritegnilo predstavnike več kot 200 slovenskih in srbskih podjetij. S posebnimi organizacijskimi »prijemi«, ob pomoči glavnega sponzorja NLB d.d. smo tudi tokratno množično poslovno srečanje uspešno izpeljali.

                                                                             

Razdelili smo ga v pet tematskih omizij, protokolarni del programa z nagovori obeh predsednikov vlad pa smo nadgradili z bilateralnimi srečanji (B2B) med slovenskimi in srbskimi podjetji, ki so simultano potekala v štirih dvoranah. GZS je bila tako prejšnji četrtek res pravi »čebelnjak« poslovnih srečevanj in izmenjav. 

 


Podoben »projekt«, četudi v manjšem obsegu, v sodelovanju z MZZ, Agencijo SPIRIT in Kosovsko gospodarsko zbornico kmalu načrtujemo tudi v Prištini.

 

Več podrobnosti na https://www.gzs.si/mediji/Novice/ArticleId/63652.

 

 

Pripete datoteke

Fotogalerija

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.