Novice


Arhiv: Predstavitev poslovnih priložnosti v Samarski regiji

Ob obisku delegacije župana ruskega mesta Togliatti., g. Antaševa, smo na Gospodarski zbornici Slovenije, skupaj s Slovensko-ruskim poslovnim svetom organizirali seminar na temo "Predstavitev poslovnih priložnosti v Samarski regiji, ki predstavlja eno izmed gospodarsko bolj močnih in investicijsko privlačnih regij Ruske federacije. V uvodnem delu dogodka, so navzoče nagovorili g. Janez Škrabec, predsednik Slovensko-ruskega poslovnega sveta ter g. Edvard K. Vaino, predsednik Rusko-slovenskega poslovnega kluba. 


Poslovne priložnosti v Samarski regiji in mestu Togliatti, je predstavil g. Antašev, pri čemer je izpostavil predvsem industrijsko razvitost mesta in regije. Največji delež industrijske proizvodnje v mestu predstavljata mehanska in avtomobilska (61,7%) ter kemijska industrija (24,8%). Mesto Togliatti imenujejo tudi "avtomobilska prestolnica Rusije", pri čemer velja izpostaviti, da je mesto "pobrateno" z Novim Mestom, ki jo potemtakem lahko imenujemo kot  "avtomobilsko prestolnico Slovenije". 

Največji tuji investitorji v mesto in okolico, prihajajo iz Nemčije, sledijo jim Združene države Amerike in Francija. 

Poslovno vez med podjetji Samarske regije in Slovenije, predstavlja Rusko-slovenski poslovni klub, ki ga je na seminarju predstavila njegova direktorica, ga. Anastasia Putkina. Poslovni klub svojim članom nudi določene brezplačne storitve, kot sta npr. razstavni prostor za promocijo podjetij in lokalna organizacija poslovnih dogodkov.  Rusko-slovenski poslovni klub uspešno sodeluje z Gospodarsko zbornico Slovenije, o čemer priča tudi skupna organizacija predstavitve Samarske regije, ki se jo je udeležilo preko 20 predstavnikov slovenskih podjetij.

Pripete datoteke

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.