Novice


Arhiv: Predstavili smo poslovne priložnosti Uzbekistana

10. januarja 2019 smo na Gospodarski zbornici Slovenije, v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve RS, nevladno organizacijo Regionalni dialog in podjetjema Kvan svetovanje d.o.o. ter Arhar Engineering Logatec d.o.o., organizirali predstavitev poslovnih priložnosti Uzbekistana. Srečanje je namenjeno predstavitvi pozitivnih sprememb v Uzbekistanu v zadnjem obdobju, kot tudi mreženju in izmenjavi izkušenj med vsemi udeleženci. Udeležilo se ga je 70 predstavnikov slovenskih podjetij, ki na tem trgu že poslujejo ali na tem trgu iščejo svoje poslovne priložnosti v prihodnosti.

 

Republika Uzbekistan je nekdanja republika bivše Sovjetske zveze s 33. milijoni prebivalcev, od katerih je kar 60 odstotkov mlajših od 30 let. Uradni in pogovorni jezik je uzbekistanščina, velik delež prebivalstva ogovori tudi ruski oz. mlajša generacija, angleški jezik.  Mlajša generacija je poleg znanja tujih jezikov zelo odprta za uporabo digitalne tehnologije, ki državi služi kot sredstvo globalnega povezovanja. Uzbekistan je leto 2019 razglasil za leto investiranja in socialnega razvoja. Investicije v državo prihajajo predvsem z Rusije in Kitajske, zelo aktivne pa so tudi Japonska, Južna Koreja in Singapur. Največje investicijske priložnosti države so na področjih logistike, gradbeništva in turizma, prav tako pa dobri klimatski pogoji omogočajo pridelavo hrane in posledično vlaganja v tovrstne panoge.

Vsa slovenska podjetja, ki jih zanimajo priložnosti na tem trgu vabimo, da se povežejo s Centrom za mednarodno poslovanje pri Gospodarski zbornici Slovenije – telefon: 01 5898 164 in e-pošta: cemp@gzs.si

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.