Novice


Arhiv: Preko CERN-a do novih poslovnih partnerstev

 

Dejstvo:

CERN sodi med najbolj elitne znanstvene institucije na svetu, ustanovljene z namenom zagotavljanja raziskovalne infrastrukture – pospeševalnikov protonov, antiprotonov, težkih ionov, elektronov in pozitronov.

 

Priložnosti:

Hkrati je lahko pomemben poslovni in razvojni partner slovenskemu gospodarstvu, ki nudi vrsto poslovnih priložnosti. Te niso omejene le na neposredno povezane produkte in storitve ali pa le na švicarski trg, temveč na širše potencialne povezave z globalnimi podjetji, ki že sodelujejo s CERN-om.

 

Kako jih izkoristiti:

S pridruženim članstvom Republike Slovenije v tej organizaciji so se odprle priložnosti vključevanja slovenskega gospodarstva v konkretne poslovne-prodajne in razvojno-poslovne aktivnosti, kar lahko slovenskemu gospodarstvu prinese številne dodatne koristi in ugodnost. Te segajo poleg znanosti in izobraževanja tudi na področje gospodarstva.

 

Kje dobim več informacij o tem:

MIZŠ: mag. Tea Glažar, tel. 01/478 47 62 , e-mail: tea.glazar@gov.si
GZS - Science Tech: mag. Janko Burgar, tel. 031/ 345 604, e-mail: sciencetech@gzs.si ali

mag. Samo Tuma, Slovenian Industry Liaison Officer (ILO), CERN (Geneva), samo.tuma@cern.ch

 

Kdaj je prva priložnost za obisk CERN-a?

V Ženevi bo 7. in 8. oktobra 2019 »Dan slovenske industrije na sedežu Evropske organizacije za jedrske raziskave – CERN«. Organiziramo ga Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Javna agencija SPIRIT Slovenija ter Gospodarska zbornica Slovenije. Dogodek je namenjen slovenskim podjetjem, ki želijo pridobiti ustrezne kontakte in vpogled v način delovanja CERN in v projekte, ki so potencialno zanimivi za skupno sodelovanje, kot tudi ustvarjanje skupnih poslovnih in razvojnih priložnosti.

 

V okviru dvodnevnega dogodka oktobra v Ženevi bodo prijavljena in izbrana podjetja imela možnost predstavitve svojih storitev in produktov predstavnikom CERN, glede na interes pa bodo za sodelujoča podjetja organizirani tudi B2B sestanki. Več možnosti za poslovno sodelovanje imajo podjetja, ki imajo inovativne izdelke ali rešitve.

 

Do kdaj se moram prijaviti?

Vsa podjetja, ki v sodelovanju na dogodku vidite priložnosti za širitev prodajnih in razvojnih aktivnosti, vabimo, da svoj interes potrdite tako, da v angleškem jeziku izpolnite elektronsko prijavniconajkasneje do 15. aprila 2019 ter si s tem pridobite možnost predstavitve vašega podjetja in proizvodov/storitev ter srečanja s predstavniki CERN. 

 

Kontakt:

Petra Ambrožič, SPIRIT Slovenija,

tel.: 01/530 98 81

e-mail: petra.ambrozic@spiritslovenia.si

 

Kotizacije ni. Udeleženci dogodka v Švici sami krijejo stroške prevoza in namestitve.

 

Prijazno vabljeni!

 

 

PRIJAVNICA 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.