Novice


Arhiv: Predstavitev italijanske industrije lesno-predelovalnih strojev

Predstavitev italijanske industrije lesno-predelovalnih strojev z B2B sestanki

Agencija ICE in ACIMALL (Združenje italijanskih proizvajalcev strojev in orodij za obdelavo lesa) sta v sodelovanju z GZS organizirala predstavitev italijanske industrije lesno-predelovalnih strojev in izdelkov za zaščito lesa z B2B sestanki


Dogodek je potekal 17. Junija 2019 na sedežu Gospodarske zbornice Slovenije, kjer se je predstavilo sedem pomembnejših italijanskih podjetij iz industrije lesno-predelovalnih strojev in en proizvajalec kemičnih izdelkov za zaščito lesa. Po kratkem uvodnem delu in pozdravu generalne direktorice GZS g. Šmuc in Nj. Eks. ital. veleposlanika Paola Trichila ter g.Jožeta Prikeržnika, direktorja Direktorata za lesno industrijo pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije  so slovenski strokovnjaki predstavili lesnopredelovalni sektor, možnosti naložb na tem področju in gospodarsko ter trgovinsko sodelovanje med Italijo in Slovenijo.

Sledila je predstavitev italijanske industrije s strani ACIMALL-a in sodelujočih podjetij. Po kratkem premoru za kosilo so potekala srečanja med slovenskimi in italijanskimi prisotnimi podjetji.

18. junija je delegacija italijanskih podjetij obiskala dve pomembni slovenski podjetji s področja lesarstva: za proizvodnjo hiš (Riko Hiše d.o.o.) in oken ter zunanjih vrat (Inles d.d.).

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.