Novice


Arhiv: Poziv slovenskim podjetjem, ki želijo izvažati na kitajski trg

Razmišljate o izvozu svojih izdelkov na kitajski trg, pa ne veste kako se lotiti tega zahtevnega posla? Morda vam lahko pri tem pomagata Gospodarske zbornic Slovenije in njena partnerska organizacija Central European Trade and Logistics Cooperation Zone (CECZ) iz Budimpešte.

GZS in CECZ, ki je pooblaščeno kitajsko-madžarsko podjetje s strani Kitajskega ministrstva za trgovino (MOFCOM), sta v zadnjih treh letih skupaj organizirala obiske predstavnikov slovenskih podjetij na vsakoletnem poslovnem dogodku China Brand Fair v Budimpešti. Na teh srečanjih so lahko slovenski obiskovalci navezali poslovne kontakte s kitajskimi dobavitelji, ki iščejo prodajne kanale v Evropi, hkrati pa so se na njih predstavili slovenski dobavitelji predvsem prehrane in pijač, ki želijo svoje izdelke izvažati na kitajski trg.

Letos poleti pa je zaživela nova pobuda in možnost za skupno sodelovanje, ki je namenjeno evropskim podjetjem, ki želijo svoje izdelke (ne glede na njihovo vrsto!) izvažati na Kitajsko.

CECZ je zaprosil Gospodarsko zbornico Slovenije, da pozove slovenska podjetja, ki so zainteresirana za izvoz na kitajski trg, da s pomočjo posebnega vprašalnika posredujejo svoje podatke . Na osnovi zbranih informacij bodo izbrali podjetja za katera bodo ocenili, da imajo realne možnosti za posel ter da obstaja  interes na kitajski strani. Vsa izbrana podjetja se bodo potem lahko brezplačno oglaševala na posebnem B2B portalu portalu.

Prednost predstavljene pobude je tudi v tem, da CECZ sodeluje s strateškim partnerjem CCIC East Europe http://www.ccic-east-europe.com/En/Index.asp iz Budimpešte, ki pomaga evropskim podjetjem pri pridobivanju potrebnih izvoznih dovoljenj in certifikatov za izvoz na kitajski trg. Podjetja, ki se bodo pridružila ponujeni iniciativi bodo deležna posebej ugodnih pogojev pri pridobivanju potrebne dokumentacije. Prav tako CECZ preko partnerskih podjetij zagotavlja ugodne storitve in usluge na področju logistike in transporta.

Podjetja, ki želijo pristopiti k programu pomoči pri izvozu na kitajski trg morajo izpolniti priložen vprašalnik v angleškem jeziku najkasneje do 23. avgusta 2019.

Dodatne informacije: g. Marko Jare, marko.jare@gzs.si , tel: 01 5898 158

Pripete datoteke

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.