Novice


Arhiv: Podpisan memorandum o sodelovanju med GZS in Svetom saudskih zbornic

Podpisan memorandum o sodelovanju med GZS in Svetom saudskih zbornic 

 

Ljubljana, 30. september 2019 – Prek 40 slovenskih in saudskih gospodarstvenikov se je udeležilo današnjega foruma, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije ob priložnosti obiska delegacije saudskih podjetij v Ljubljani. Podpisan je bil tudi memorandum o sodelovanju med GZS in Council of Saudi Chambers.


 

Generalna direktorica GZS Sonja Šmuc je uvodoma izpostavila konstantno rast blagovne menjave med državama. Saudska Arabija je sicer med izvoznimi partnerji Slovenije na 33. mestu, na strani uvoza pa na 36. mestu. Opozorila je na nevarnost trgovinskih vojn, ki lahko predstavljajo pomembno oviro nadaljnji rast menjave na globalni ravni. Današnji podpis memoranduma med GZS in Council of Saudi Chambers je označila kot priložnost za krepitev bilateralnega sodelovanja in dodala, da Council of Saudi Chambers sedaj sodi v mrežo več kot 160 partnerskih zbornic Gospodarske zbornice Slovenije.

 

Muneer Bin Saad, podpredsednik Council of Saudi Chambers, je označil današnje srečanje kot odlično priložnost za krepitev in nadgradnjo gospodarskega sodelovanja med državama. Največ priložnosti vidi v turizmu, agroživilski industriji in komercialnih poslih. Slovenske partnerje je povabil, da izkoristijo možnosti, ki jih nudi saudsko gospodarstvo.

 

Na dogodku, na katerem so potekali tudi številni bilateralni razgovori med slovenskimi in saudskimi gospodarstveniki, je bil podpisan memorandum o sodelovanju med Gospodarsko zbornico Slovenije in Council of Saudi Chambers. Cilj memoranduma je krepitev izmenjave o konkretnih poslovnih priložnostih tako v Sloveniji kot v Saudski Arabiji.

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.