Novice


Arhiv: 50 B2B sestankov ob obisku gospodarske delegacije iz Luksemburga

V sredini decembra je Slovenijo obiskala 12 članska delegacija iz Luksemburga.

Osrednji dogodek obiska je bil Slovensko-luksemburški poslovni forum z B2B, ki je potekal 11. decembra 2019 na GZS. V uvodnem delu dogodka je navzoče pozdravil direktor Centra za mednarodno poslovanje pri GZS, Ante Milevoj, ki je kratko predstavil GZS in doprinos njenih članov k BDP države. S svojim uvodnim nagovorom mu je sledil vodja delegacije, veleposlanik Velikega vojvodstva Luksemburg, g. Ungeheuer, ki je v svojem nagovoru izrazil željo po poglobitvi gospodarskega sodelovanja med državama ter izpostavil njuno dobro politično sodelovanje, ob čemer je predstavil tudi poglede Luksemburga na Slovenijo kot članico EU.

Poslovno in investicijsko okolje Slovenije je predstavila Helena Schlamberger iz Javne agencije SPIRIT Slovenija. V predstavitvi je poleg makroekonomskih kazalcev predstavila investicije tujih držav v Slovenijo ter Slovenijo predstavila kot točko za vstop na ostale evropske trge.

Ga. Edith Stein iz Gospodarske zbornice Luksemburga je v uvodu svoje predstavitve spodbudila podjetja k medsebojnemu sodelovanju, predstavila Luksemburško gospodarsko zbornico ter poslovne priložnosti države.

Po plenarnem delu je po vnaprej pripravljenem razporedu potekalo mreženje med predstavniki slovenskih ter luksemburških podjetji.

Dogodek sta organizirala Gospodarska zbornica Slovenije in SPIRIT Slovenija, Javna agencija, v sodelovanju z Luksemburško gospodarsko zbornico in Luksemburško – slovenskim poslovnim klubom.

Fotogalerija

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.