Novice


Arhiv: Izhodna vladno gospodarska delegacija v Vietnam

Ob priložnosti drugega zasedanja slovensko vietnamske medvladne komisije za gospodarsko sodelovanje, ki je potekalo v Hanoju 7. in 8. novembra 2019, smo v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in Javno agencijo SPIRIT Slovenija, organizirali izhodno delegacijo slovenskih gospodarstvenikov v Vietnam. Delegacije se je udeležilo deset podjetij iz različnih sektorjev. Vodil jo je minister Zdravko Počivalšek.


V sklopu programa delegacije in medvladnih razgovorov smo organizirali poslovno srečanje v organizaciji vietnamske gospodarske zbornice, še bolj zanimiva pa so bila individualna srečanja podjetij s predstavniki vietnamske vlade in državnih institucij in podjetij iz področij kmetijstva, rudarstva, zdravstva, obrambe in raziskav, ki smo jih zagotovili s pomočjo MGRT in Veleposlaništva Vietnama na Dunaju. Nekatera udeležena podjetja že nadaljujejo neposredne razgovore z vietnamsko stranjo.

Vietnamski trg že sam po sebi, zaradi svoje velikosti in visokih stopenj rasti predstavlja priložnost in izziv za slovenska podjetja. Velika fizična, pa tudi kulturna oddaljenost zahtevata od podjetij dobro pripravo in potrpežljivost. Vietnamska (azijska) poslovna komunikacija se namreč precej razlikuje od evropske, predvsem v pogledu odzivnosti in časovnega horizonta pri sprejemanju odločitev.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.