Novice


Arhiv: Začetek tesnejšega sodelovanja z Nevado

Ameriška zvezna država Nevada in Slovenija sta danes postavili temelje za bodoče tesnejše sodelovanje gospodarstev obeh držav. Nevada, ki je s svojimi 3 milijoni prebivalcev primerljiva s Slovenijo, se načrtno usmerja in odpira za skupno sodelovanje z državami Centralne Evrope.

Poslovni dogodek ob obisku »Nevada – Slovenia Business Delegation«, ki je potekal na Gospodarski zbornici Slovenije so skupaj organizirali Ministrstvo za zunanje zadeve, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Javna agencija Spirit Slovenija, AmCham Slovenija,  Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji in GZS.

                                                                                                                                            

Predstavniki Urada guvernerja Nevade, podjetij in Univerz, so predstavili poslovno in raziskovalno okolje v Nevadi ter potencial za tesnejše sodelovanje.

Zbrane ameriške in slovenske goste je med drugimi nagovorila tudi veleposlanica ZDA v Sloveniji Nj.Eksc. Lynda Blanchard in poudarila, da je ena njenih ključnih vlog v gospodarskem povezovanju in tudi siceršnje tesnejše sodelovanje med ZDA in Slovenijo. Izrazila je tudi upanje, da bo lahko v kratkem pozdravila še kakšno delegacijo iz ZDA.

Med drugim so ostali govorniki izpostavili pomembnost sodelovanja med ameriškimi in slovenskimi podjetij, izjemen potencial ameriškega trga za slovenska podjetja, seveda ob ustrezni pripravi pred vstopom, predvsem pa možnosti, ki jih ameriški trg ponuja – tudi za slovenska podjetja. Nenazadnje se tudi vedno več slovenskih podjetij odloča tudi za konkretno sodelovanje z zvezno državo Nevada,  predvsem na področju novih inovativnih tehnologij. Slovenska podjetja se v vedno večjem številu udeležujejo tudi sejma zabavne elektronike CES v Las Vegasu v Nevadi.

Današnji dogodek predstavlja prvi obisk ameriške delegacije v obdobju zadnjih 25 let in po besedah vseh udeleženih lahko predstavlja prvi korak pri nadaljnjem dolgoročnem sodelovanju med Slovenijo in Nevado. Predstavniki zvezne države Nevade so namreč že povabili udeležence poslovnega dogodka k čimprejšnjemu obisku.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.