Novice


Arhiv: Videokonferenca z dobavitelji zaščitne opreme

V okviru gospodarskega sodelovanja GZS s partnersko institucijo CECZ (Central European Trade and Logistics Cooperation Zone) iz Budimpešte, tudi v času izrednih razmer potekajo video konference med evropskimi podjetji iz Madžarske, Slovaške, Slovenije, Srbije in Ukrajine s Kitajskimi potencialnimi poslovnimi partnerji.

Potem, ko smo na Centru za mednarodno poslovanje, pred tremi tedni organizirali srečanje s kitajskimi dobavitelji elektro in strojne opreme, je bilo tokratno srečanje namenjeno evropskim uvoznikom zaščitne in medicinske opreme povezane s virusom COVID-19. 17 evropskih podjetij, med njimi pet iz Slovenije, se je preko video konference srečalo z 18 kitajskimi dobavitelji iz mesta Ningbo in njegove okolice.

Glede na to, da od 1. aprila naprej velja poostrena zakonodaja o dobavah iz Kitajske, so bila prisotna samo takšna kitajska podjetja, ki imajo uradno državno potrdilo o izvoznem poslovanju s certificiranimi izdelki in opremo. Vsa udeležena slovenska podjetja so pokazala interes za uvoz različnih tipov zaščitnih mask (skupno okoli 6 do 7 milijonov kosov). Osnovna ideja organizacije tovrstnih dogodkov temelji na dejstvu, da bi se zainteresirana podjetja povezovala ter oblikovala skupne nabave ter si na ta način zagotovila boljše pogoje poslovanja (nižje cene, skupen transport, doseganje minimalnih količin nakupa, enovit pristop….)

Video konference s potencialnimi kitajskimi dobavitelji se bodo nadaljevala tudi v prihodnje, saj bo že 23. aprila potekalo srečanje z izvozniki elektromehanske opreme in izdelkov (zainteresirana slovenska podjetja se še lahko prijavijo) ter 24. aprila z izvozniki zaščitne in medicinske opreme in izdelkov (razpoložljiva mesta so že zasedena). Oba dogodka bosta potekala s kitajskimi podjetji iz province Shandong. Organizatorji obljubljajo tudi izvedbo video konference – predvidoma v mesecu maju, na kateri se bodo lahko evropski dobavitelji predstavili potencialnim kitajskim uvoznikom

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.