Novice


Arhiv: Omejitve pri napotitvah delavcev v Nemčijo

Podjetja, ki načrtujejo opravljanje storitev v Nemčiji opozarjamo, da za nedržavljane Nemčije veljajo strogi ukrepi glede prihoda in bivanja v Nemčiji. Na splošno ODSVETUJEJO vse ne nujne prihode. Ukrepi so začeli veljati 17.3. za en mesec, sedaj pa so veljavnost podaljšali za 20 dni in dodali še 14-dnevno karanteno za vse prihajajoče iz tujine.

Dovoljen je vstop za izvajanje pogodbenih storitev (vključno z dnevnimi migranti, medicinskimi in zdravstvenimi delavci, člani Evropskega parlamenta in akreditiranimi diplomati). V teh primerih morajo osebe za tovrstno delo pokazati ustrezna dokazila (zaposlitveno pogodbo, projektno pogodbo/dokumentacijo, dovoljenje za čezmejno delo). Več informacij je na voljo tukaj.

Od 10. Aprila 2020 naprej pa veljajo ostrejši ukrepi (več). Osebam, ki so se dlje časa zadrževale v tujini in imajo namen nekajdnevnega bivanja v Nemčiji, bo odrejena 14-dnevna karantena.

Dovoljujejo sicer nekaj izjem, pri tem pa sta ključna dva dejavnika:

1-      odločitev o vstopu je v celoti prepuščena policistu na vstopni točki (preverite odprte vstopne točke!) in praksa kaže na izjemno restriktivno tolmačenje nujnosti in neodložljivosti razloga za vstop v Nemčijo

2-      zvezne dežele imajo lahko še dodatne/različne ukrepe

Kot opozarja Generalni konzulat RS v Münchnu, niti Obrtna zbornica za Stuttgart in okolico, niti Obrtna zbornica za München in Zgornjo Bavarsko ne priporočata izvajanja napotitev, saj nimata uradnega odgovora pristojnih oblasti, da je tovrstna izjema dovoljena. Kazni pa so precej visoke.

Uporabne povezave:

Bavarska: https://www.verkuendung-bayern.de/files/baymbl/2020/192/baymbl-2020-192.pdf

Baden – Württemberg: https://www.baden-wuerttemberg.de/fileadmin/redaktion/dateien/PDF/Coronainfos/200410_CoronaVO_Einreise_nach_Normenpr%C3%BCfung.pdf

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.