Novice


Arhiv: Evropski patentni urad EPO razpisuje 2023 Evropsko nagrado za izumitelje in Nagrado za mlade izumitelje

Če poznate in bi radi izpostavili izumitelja z izjemnimi dosežki, ga/jo nominirajte za Evropsko nagrado za izumitelje 2023 ali nagrado za mlade izumitelje.

European Inventor Award ne podeljuje izumiteljem nagrade le zaradi genialnosti njihovih znanstvenih ali tehnoloških prebojev, temveč tudi zaradi vpliva, ki ga imajo njihovi izumi na naša življenja. Gre za počastitev revolucionarnih izumov, idej kako rešiti planet in izjemnih ljudi, ki stojijo za njimi.

Več o tem: https://www.epo.org/news-events/events/european-inventor/nominate.html

Da bi navdihnil naslednjo generacijo izumiteljev, je EPO uvedel še Nagrado za mlade izumitelje (kot del letne nagrade European Inventor Award), za katero se lahko potegujejo mladi do 30 let - od študentov do podjetnikov. Komisija bo sprejemala pobude na vseh tehničnih področjih. Predlagate lahko katero koli idejo, projekt ali izdelek na katerem koli področju tehnologije, če te pobude uporabljajo tehnologijo za rešitev problema v okviru ciljev trajnostnega razvoja Združenih narodov. Vsak predlog mora spremljati podporna informacija, ki je že v javni domeni. Na voljo je bila denarna spodbuda za podporo mladim inovatorjem ali inovatorjem na začetku kariere, da bi jim pomagali pri napredku pri njihovem delu: zmagovalec bo prejel 20 000 EUR.

Več o tem: EPO - Young Inventors prize

Prijave sprejemajo do 2. oktobra 2022.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.