Novice


Arhiv: Trije A-ji organizacijske agilnosti

Trije A-ji organizacijske agilnosti

Okreten, proaktiven in usmerjen k strankam je pristop, ki ga utelešajo trije A-ji agilnosti: predvidevati (ang. anticipate), prilagajati (adapt), delovati (act). Skupaj predstavljajo formulo, s katero so organizacije lahko bolj dovzetne za spremembe, bolj pripravljene na izkoriščanje nove tržne dinamike in navsezadnje na izboljšanje poslovne uspešnosti. O njih v članku The 3 A’s of Organizational Agility (https://hrexecutive.com/the-3-as-of-organizational-agility/) piše Kevin Oakes na portalu https://hrexecutive.com.

Predvidevati (anticipate) - zagotoviti je potrebno, da spremembe ne bodo samo pričakovane in obvladljive, temveč bodo postale tudi priložnost za disrupcije v organizaciji in industriji - gre za redno spodbujanje sprememb, saj se zaposleni s spremembami bolje spopadajo, kadar so te bolj pogoste.

Prilagodite (adapt) - dobro je zamenjati togo hierarhijo, ki lahko ovira timsko delo, saj se organizacija veliko hitreje premika, ko izkoristi kolektivno modrost svojih zaposlenih. Ustvariti je treba kulturo, v kateri lahko zaposleni enostavno in svobodno ustvarjajo in delijo svoje znanje ter so za to prepoznani ali nagrajeni.

Delujte (act) - identificirajte specifična področja, ki morajo postati bolj agilna. Raziščite, kako lahko postanete bolj produktivni z manjšimi skupinami in izkoristite svoj ekosistem talentov. Nekatera najbolj inovativna in hitro razvijajoča se podjetja danes spodbujajo agilne ekipe.

Fotogalerija





 

Arhivi