Novice


Arhiv: Obisk delegacije OECD na severnoprimorskem




 

Pogovor med predstavniki gospodarstva, lokalnih skupnosti in regionalnih razvojnih agencij, predstavniki ministrstev in UMAR-ja ter delegacijo OECD, ki je 13. septembra 2022 obiskala Goriško razvojno regijo,  se je začel v Cerknem. Namen obiska  delegacije OECD je pregled poslovnega okolja, v katerem delujejo proizvodna podjetja na podeželju v regiji in podaja njihovih predlogov za izboljšanje pogojev delovanja. 

Na srečanju so sodelovali predstavniki največjih družb, ki delujejo v tem delu regije. ETA Cerkno, skupini HIDRIA in KOLEKTOR ter OC IMP KLIMA so predstavila svoje uspešno delovanje v globalnem okolju in ključne izzive, s katerimi se soočajo v domačem poslovnem okolju.

Delegacijo OECD so v nadaljevanju sprejeli članice in člani Upravnega odbora GZS Severno Primorske gospodarske zbornice in jim predstavili svoje izzive. Srečanje se je zaključilo z obiskom in predstavitvijo družbe INCOM v Ajdovščini. Predstavniki Razvojne agencije Rod in lokalne skupnosti so predstavili korake s katerimi so gospodarstvu v Občini Ajdovščina v zadnjem obdobju pomagali do tako velikega razmaha. 

Pomanjkanje kadra in z njimi povezano pomanjkanje stanovanjskih namestitev, nezadovoljiva infrastruktura (npr. ceste, pokritost mobilnih omrežij), dolgotrajni birokratski postopki in centralizacija, so ključni izzivi severnoprimorskega gospodarstva. 

Študija, ki jo izvaja OECD, bo predvidoma zaključena v kratkem.

EKIPA GZS SPGZ

Fotogalerija





 

Arhivi