Novice


Arhiv: PRILOŽNOSTI ZA PODJETJA: objavljen je Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo

Razpisi

 

PRILOŽNOSTI ZA PODJETJA: objavljen je Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (v nadaljevanju MGRT) je danes v Uradnem listu objavilo Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma. Okvirna višina nepovratnih sredstev za sofinanciranje upravičenih stroškov je 69 milijonov evrov. Delež sofinanciranja upravičenih stroškov je od 15 % do največ 50 %, odvisen je od velikosti podjetja ali lokacije naložbe.

Predmet sofinanciranja na obeh sklopih tega javnega razpisa so investicije, ki se nanašajo na vlaganja v naslednje nastanitvene obrate: hotele in motele, penzione in gostišča, turistične kmetije, kampe ter glampinge. Na razpis se skladno s pogoji oziroma zahtevami le-tega lahko prijavijo mikro, mala, srednje velika in velika podjetja, z najmanj enim zaposlenim. Razpis ima dva sklopa: sklop 1 - popolna prenova oziroma rekonstrukcija ter sklop 2 - izgradnjo novih nastanitvenih obratov.

Okvirna višina nepovratnih sredstev, ki je na razpolago za sofinanciranje upravičenih stroškov je 69.000.000 EUR. Načrtovana vrednost investicije (vsota upravičenih in neupravičenih stroškov) mora znašati najmanj 300.000 EUR. Višina sofinanciranja upravičenih stroškov investicije ne sme presegati deleža pomoči, vendar pa hkrati sofinanciranje celotnega projekta, ki je predmet vloge, lahko nominalno znaša največ 1.100.000 EUR za popolne prenove oziroma rekonstrukcije (sklop 1) ter 1.800.000 EUR za novogradnje (sklop 2). Delež sofinanciranja upravičenih stroškov za posamezno podjetje je različen glede na njihovo velikost in lokacijo, giblje se med 15 % do največ 50 %.

Razpis ima tri roke za oddajo vlog (5. 12. 2022, 27. 3. 2023 ter 29. 5. 2023).

 

Podrobnosti si lahko ogledate v povzetku javnega razpisa. Razpisna dokumentacija je dosegljiva na spletni strani MGRT. Vse objave javnih razpisov lahko spremljate tudi na naši spletni strani Aktualni razpisi.

Fotogalerija





 

Arhivi