Novice


Arhiv: Dopis FURS za pripravo gospodarskih subjektov na BREXIT

Seznanitev s potrebnimi informacijami za zainteresirane gospodarske subjekte.

Arhiv: Katalog ponudnikov popustov, Član - Članu

Spoštovani, člani GZS so pripravili za vas posebno akcijo popustov! Vabimo vas, da izkoristite posebne popuste, ki so na voljo in izkoristite posebne akcije popustov član članu.

Arhiv: Gospodarski e-forum Primorsko-notranjske regije z direktorjem podjetja Škrlj d.o.o.

Vabimo vas na gospodarski e-forum Primorsko-notranjske regije z direktorjem podjetja Škrlj d.o.o., Markom Škrlj, kjer boste dobili odgovore na številna vprašanja, med drugim tudi kateri proizvodni program je ta trenutek najbolj donosen, kolikšen del prodaje predstavlja farmacevtska industrija, kateri neosvojeni trgi jih še zanimajo...

Arhiv: Povabilo za sodelovanje gospodarskih subjektov z izdelki in storitvami v projektu prevzem Slovenije predsedovanja Svetu Evropske unije

S strani sekretariata za koordinacijo priprav predsedovanja RS svetu EU smo prejeli povabilo za sodelovanje gospodarskih subjektov z izdelki in storitvami na različnih področjih: transport, gostinske ponudbe, turizem, telekomunikacije in informacijska tehnologija, papirnata galanterija in dekorativni elementi, darila, cvetlični aranžmaji... Vabljeni k prijavi.

Arhiv: Vabilo na 15. Vrh slovenskega gospodarstva

Spoštovane članice in člani GZS, vljudno vabljeni k sodelovanju na Vrhu slovenskega gospodarstva, 17. decembra ob 17.00 uri.

Arhiv: Vabilo na Vrh malega gospodarstva - PREŽIVETI ZIMO in izkoristiti nove priložnosti

Spoštovane članice in člani GZS, vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na kar dveh Vrhih gospodarstva, letos oba v digitalni obliki. Tako bo 17. decembra ob 14. uri najprej Vrh malega gospodarstva, ki mu bo ob 17. uri sledil Vrh slovenskega gospodarstva. Verjamemo, da bosta oba Vrha izjemno zanimiva. Rdeča nit Vrha malega gospodarstva bo »Preživeti zimo in izkoristiti nove priložnosti«, rdeča nit Vrha slovenskega gospodarstva pa »Zmagovalci tudi po krizi«. Na Vrhu slovenskega gospodarstva posebej izpostavljamo predavanje motivatorke Robyn Benincasa ter pogovor z zmagovalcem Tour de France Tadejem Pogačarjem. Prijazno vabljeni k sodelovanju!

Arhiv: Aktualna ponudba izdelkov in storitev ČLAN-ČLANU

Spoštovani , člani GZS so za vas pripravili posebno akcijo popustov! Vabimo vas, da izkoristite posebne popuste, ki so na voljo!

Arhiv: Ob visokih ukrepih za zaščito zdravja, je nujno sprostiti gospodarstvo, ne pa zaostriti ukrepe

Gospodarska zbornica Slovenije, SBC – Klub slovenskih podjetnikov, Združenje Manager, Trgovinska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije, Slovensko-nemška gospodarska zbornica in Britansko-slovenska gospodarska zbornica so medijem včeraj poslali skupno sporočilo. Že skoraj dva meseca zdravstveni in omejitveni ukrepi proti širjenju koronavirusa v Sloveniji niso prinesli bistvenega izboljšanja epidemioloških razmer. Ni rezultatov, kot so bili ob implementaciji zajezitvenih ukrepov napovedani in kot smo jih pričakovali. Pomemben del gospodarstva je čedalje bolj prizadet zaradi prepovedi ali močnih omejitev poslovanja, zaradi česar se gospodarska škoda iz dneva v dan močno povečuje.

Arhiv: Cena 2. vala trenutno pri 520 mio EUR

Poskusili smo oceniti obseg nastale škode v nacionalni ekonomiji zaradi implementacije zajezitvenih ukrepov od konca septembra naprej do konca novembra (približno 2 meseca). Srednja ocena izgubljene dodane vrednosti je pri 520 mio EUR, z najverjetnejšo spodnjo mejo pri 440 mio EUR in zgornjo pri 600 mio EUR. To je skladno z našo oceno o padcu BDP v zadnjem četrtletju na medletnem nivoju pri -8 % in letnim padcem BDP pri -6,5 %. Uporabljena predpostavka je, da se omejitveni ukrepi v enakem obsegu podaljšajo do konca leta. V kolikor bi bil sprejet širši nabor omejitev, ki bi ohromil delovanje širšega gospodarstva (tudi industrije in gradbeništva), bi bilo v 14 dneh izgubljenih 700 mio EUR dodane vrednosti. Pri tem je potrebno opozoriti, da bi bila polovica izgubljene dodane vrednost kasneje lahko povrnjena z večjo intenziteto poslovanja v kasnejšem obdobju.

Arhiv: 5 namigov, kako pomagati zaposlenim, da se prilagodijo spremembam

Pravijo, da so danes spremembe edina stalnica. To še posebej velja za poslovno okolje. S portala www.forbes.com zato tokrat povzemamo 5 namigov, kako pomagati zaposlenim, da spremembe na delovnem mestu sprejmejo hitreje in se jim uspešneje prilagodijo.

Arhivi