Novice


Arhiv: Dražba za belo majico Tadeja Pogačarja

Letošnji zmagovalec Tour de France, naš šampion Tadej Pogačar, v dobrodelne namene prepušča svojo belo majico z največje kolesarske dirke na svetu. Bela majica pripada najboljšemu mlademu kolesarju na dirki. Vabimo vas k sodelovanju v dražbi za ta prestižni izdelek z letošnje Tour de France, ki nam je vsem jemala dih. Zbrana sredstva bodo namenjena mladinskim selekcijam slovenskih kolesarjev za njihov nadaljnji trening in razvoj. Podjetje, ki bo ponudilo v dražbi največ, pa bo Tadej Pogačar ob prvi priložnosti tudi osebno obiskal.

Arhiv: Anketa o poslovnih pričakovanjih

Vlada je v zadnjih nekaj več kot pol leta pripravila 6 protikoronskih zakonodajnih paketov. Začela je tudi že s pripravo 7 #PKP7. Z različnimi ukrepi, predvsem na področju delovnopravne zakonodaje ter likvidnosti je tako nekoliko omilila negativne posledice potrebnih zajezitvenih ukrepov v boju proti širjenju koronavirusa SARS-CoV-2. Obdobje velikih negotovosti in težav s poslovanjem se nadaljuje. Zato želimo zbrati vaše ocene o poslovnih pričakovanjih. Z vašimi odgovori in predlogi bomo lahko lažje oblikovali učinkovite predloge za podporo gospodarstvu. Prosimo vas, da pri odgovorih uporabite najboljšo možno oceno.

Arhiv: Vrh slovenskega gospodarstva 2020

ZMAGOVALCI TUDI PO KRIZI. To je rdeča nit Vrha slovenskega gospodarstva, ki bo letos prvič potekal virtualno – 17. decembra ob 17. uri. Namenjen bo razmisleku o tem, kako premagati krizo in izkoristiti priložnosti, ki jih je tudi v tem obdobju veliko, za preboj na vrh.

Arhiv: 9. Vrh malega gospodarstva: Preživeti zimo in izkoristiti nove priložnosti

Preživeti zimo in izkoristiti nove priložnosti - to je rdeča nit letošnjega že 9. Vrha malega gospodarstva. Tokrat prvič v povsem virtualnem okolju. Z nami bodo podjetniki, predstavniki Slovenskega podjetniškega sklada, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, svetovalci za podjetništvo in drugi, ki jim je mar za malo gospodarstvo. Skupaj bomo pogledali, kako malo gospodarstvo posluje, kaj ga je v koronakrizi najbolj prizadelo, s katerimi ukrepi mu je na pomoč priskočila država in kakšne so napovedi in priložnosti za čas po krizi. Predvsem pa, katere ukrepe še potrebuje, da bo zimo preživelo s čim manj poslovnimi ranami.

Arhiv: SLOVENIJA: STABILNOST - PRILOŽNOST ZA RAST V ZAHTEVNIH ČASIH

Dogodek z okroglo mizo o inovativnih rešitvah namenjen predstavitvi zakaj je Slovenije najboljša odločitev za novo naložbo, zanesljivega poslovnega partnerja in ustanovitev ali preseliti tujega podjetja. V sredo, 9. decembra 2020 ob 10.00, preko spleta.

Arhiv: INOVATIVNA SLOVENIJA: SLOVENSKI KREATIVNI IN INOVACIJSKI ZMAGOVALCI 2020

Dogodek na katerem bodo mednarodni javnosti predstavljeni letošnji zlati nacionalni inovatorji in prejemniki posebnih priznanj za inovativnost preko zanimivih predstavitev in pogovora o tem kako inovirajo. V četrtek, 10. december 2020 ob 10.00, preko spleta.

Arhiv: GZS pripravila predloge 13 sistemskih ukrepov za #PKP7

Gospodarska zbornica Slovenije je Vladi RS posredovala predloge ukrepov, za katere je prepričana, da jih je potrebno vključiti v 7. protikoronski zakonodajni paket.

Arhiv: NAJAVA učnih mest za dijake in vajence

Gospodarska zbornica Slovenije skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, pripravlja RAZPIS za vpis v srednje šole za šolsko leto 2021/2022. S strani GZS zato vsako leto pozovemo vsa podjetja, ki na praktično usposabljanjem z delom (PUD)/ vajeništvo sprejemate dijake in vajence, da nam sporočite, kakšno število dijakov in vajencev bi lahko sprejeli v naslednjem šolskem letu.

Arhiv: Dan inovativnosti 2020: 11 zlatih priznanj in 2 posebni priznanji za mlado podjetje

V okviru Dneva inovativnosti je GZS že 18. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah. Podeljenih je bilo 11 zlatih, 24 srebrnih, 5 bronastih priznanj, 2 posebni priznanje za mlado podjetje, 1 posebno priznanje za inovacijski izziv – povezovanje kulturno kreativnih industrij in gospodarstva. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti. Iskrene čestitke inovatorjem severnoprimorske regije, ki so na nacionalni podelitvi prejeli kar tri zlata priznanja za svoje inovacije (podjetju BIA Separations d.o.o. za inovacijo Razvoj procesa čiščenja genskega zdravila Zolgensma za zdravljenje dojenčkov s smrtonosno spinalno mišično atrofijo tipa 2 (SMA), podjetju Incom d.o.o. za inovacijo LEONE Rose cone in podjetju TIK d.o.o. za inovacijo greencath® urinski kateter s hidrofilnim nanosom in vodno vrečko) ter eno srebrno priznanje (podjetju Kolektor Group d.o.o. za inovacijo Pogon oljnega separatorja).

Arhiv: Izpod peresa glavnega ekonomista GZS: Med novimi zajezitvenimi ukrepi in skorajšnjim cepivom

Gospodarska klima v Sloveniji je bila novembra 2020 na obeh ravneh nižja: na mesečni ravni za 6,8 odstotne točke, na letni pa za 16,0 odstotne točke. Na znižanje vrednosti kazalnika gospodarske klime na mesečni ravni so vplivali vsi kazalniki, predvsem pa kazalnik zaupanja v storitvenih dejavnostih (ta je bil nižji za 4,0 odstotne točke). Drugi kazalniki zaupanja so upadli marginalno, med 0,2 in 1,1 odstotne točke.

Arhivi