Novice


Arhiv: Vabilo na poslovni dogodek (B2B) ob obisku skupine bosansko - hercegovskih podjetij na GZS

V sklopu projekta UNIDO - RECP bo Slovenijo obiskala delegacija bosansko-hercegovskih industrijskih podjetij, ki želijo navezati poslovne stike s slovenskimi partnerji na področju organizacije in zagotavljanja učinkovite in čiste proizvodnje. Ob tej priložnosti bomo na GZS organizirali poslovni dogodek z bilateralnimi poslovnimi srečanji (B2B). Poslovni dogodek bo v sredo, 25. oktobra ob 9.30 na GZS.

Arhiv: Vabilo na poslovni dogodek (B2B) ob obisku skupine managerjev mlajše generacije iz Egejske regije v Turčiji

Slovenijo bo obiskala delegacija Združenja mladih poslovnežev iz turške egejske regije (EGIAD). Člani 15-članske delegacije želijo navezati stike s sorodnimi strukturami v Sloveniji, prav tako pa vzpostaviti poslovne povezave za konkretna podjetja, ki jih vodijo. Poslovni dogodek bo v petek, 27. oktobra 2017 ob 9.00 na GZS, Ljubljana

Arhiv: Vabilo k udeležbi v poslovni delegaciji ob uradnem obisku ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška v Albaniji in Črni gori

Ob uradnem obisku Zdravka Počivalška, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo v Albaniji in Črni gori, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), Javna agencija SPIRIT in GZS organiziramo obisk poslovne delegacije v Tirani in Podgorici. Z obiskom delegacije želimo nadgraditi poslovne priložnosti, ki se za slovensko gospodarstvo odpirajo v obeh državah. Poslovna delegacija se bo odvila v času od 5. do 8. novembra 2017.

Arhiv: Javna obravnava novega predloga Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2)

Ministrstvo za pravosodje je v javno obravnavo posredovalo nov predlog Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), s katerim se prenaša Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov, ki prinaša nekatere pomembne novosti na področje varovanja osebnih podatkov. Rok za pripombe je 6.11.2017.

Arhiv: Ne raste samo BDP, ampak rastejo tudi plače

Gospodarska zbornica Slovenije ugotavlja, da so plače že lani rasle, rastejo pa tudi letos, in to ne le nominalno, temveč tudi realno.

Arhiv: Seminar z delavnico: ePoreklo blaga

Na GZS smo prvič predstavili nov sistem elektronskega izdajanja potrdil o poreklu blaga in pridobitve drugih listin, potrebnih v postopkih mednarodnega poslovanja.

Arhiv: mag. Sonja Šmuc, nova generalna direktorica GZS

Arhivi