Novice


Kombinirana nomenklatura EU 2024

1. januarja 2024 začne veljati posodobljena različica kombinirane nomenklature Evropske unije (KN), skupaj z avtonomnimi in konvencionalnimi stopnjami dajatev.

Arhiv: Podaljšan rok za oddajo ocene škode v gospodarstvu zaradi jesenskih neurij

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport​ za teden dni podaljšuje rok za prijavo škode v gospodarstvu, ki je nastala v jesenskih neurjih. Oškodovanci lahko svoje vloge z ocenami škode oddajo do 20. decembra 2023. Dodatno se ob obstoječih prizadetih občinah zbira ocena škode tudi za občino Kanal ob Soči.

Arhiv: Vabilo na dogodek PODPRIMO PRIHODNOST: SPODBUJANJE RAZVOJA SPRETNOSTI S PRAKTIČNIM USPOSABLJANJEM Z DELOM, DIGITALNIMI INOVACIJAMI TER POVEZOVANJE ŠOL IN PODJETIJ

Ob zaključku mednarodnega projekta WBL PRO 2.0 (Erasmus+ KA2), vas vabimo na čezmejni posvet PODPRIMO PRIHODNOST: SPODBUJANJE RAZVOJA SPRETNOSTI S PRAKTIČNIM USPOSABLJANJEM Z DELOM, DIGITALNIMI INOVACIJAMI TER POVEZOVANJE ŠOL IN PODJETIJ, ki bo 15. decembra 2023, od 10. do 14. ure, v Narodnem domu v Trstu (Ulica Fabio Filzi, 14, 34132 Trst, Italija).

Arhiv: Goricatlon: Skupaj za Cirius Vipava

Z veseljem delimo z vami novico, da so prijave na 11. dobrodelni Goricatlon odprte! Goricatlon bo potekal v soboto, 16. decembra 2023 med 10:00 in 16:00 uro na Trgu Edvarda Kardelja v Novi Gorici.

Arhiv: Osnutek predloga Zakona o Poslovnem registru Slovenije (ZPRS-2) - pripombe do 21. 12. 2023

Obveščamo vas, da je Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport v javno razpravo poslalo osnutek predloga Zakona o Poslovnem registru Slovenije (ZPRS-2) (EVA št. 2023-2180-0053). ZPRS-2 bo nadomestil sedaj veljavni Zakon o Poslovnem registru Slovenije (ZPRS-1), ki je bil sprejet leta 2006.

Javni razpis za vključitev v projekt Podjetno nad izzive - PONI GORIŠKA

Na RRA SEVERNE PRIMORSKE d.o.o. Nova Gorica bomo v začetku leta 2024 začeli z izvajanjem projekta PODJETNO NAD IZZIVE – PONI GORIŠKA. S projektom podjetniškega usposabljanja, bomo omogočili potencialnim podjetnikom, da v 4 mesecih razvijejo in uresničijo svojo podjetniško idejo. Gre za program, ki vključuje raznovrstna podjetniška usposabljanja, strokovno mentorstvo in praktično pomoč pri uresničevanju njihove poslovne vizije. S projektom Podjetno nad izzive - PONI GORIŠKA bomo spodbudili razvoj podjetništva in podprli udeležence pri doseganju uspeha na njihovi poslovni poti.

Arhiv: Podeljena so priznanja za Naj primorsko podjetje 2022

V Vili Vipolže se je v četrtek, 7. decembra z razglasitvijo zmagovalcev izbora Naj Primorsko podjetje 2022 zaključila skupna akcija Časopisno založniške družbe Primorske novice in primorskih gospodarskih zbornic - GZS Severno Primorske gospodarske zbornice, Regionalne zbornice Postojna in Primorske gospodarske zbornice. Priznanja Naj primorsko podjetje 2022 so po izboru strokovne komisije v svojih kategorijah prejela podjetja Hidria, Vitanest in Te.sis, posebni priznanji sta prejela podjetje Intra Lighting in združenje Po Primorsko. Vsi zmagovalci v izboru bodo uvrščeni v izbor za Slovensko podjetje leta 2022, ki ga Primorske novice pripravljajo skupaj s partnerskimi mediji.

Arhiv: Ponudbo Član Članu v decembru 2023

Pozdravljeni, oglejte si ponudbo Član Članu v decembru 2023.

Arhiv: Spletna dobrodelna dražba za nakup grelno-reanimacijske posteljice za novorojenčke v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica

Začela se je spletna dobrodelna dražba za nakup grelno-reanimacijske posteljice za novorojenčke v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica.

Arhivi