Novice


Arhiv: GZS v intenzivni komunikaciji z novo vlado

Gospodarska zbornica Slovenije je v zadnjih štirinajstih dneh na predsednika vlade dr. Roberta Goloba ter ministre za gospodarstvo, infrastrukturo, izobraževanje ter okolje že naslovila pisma z opisom najbolj perečih problemov, s katerimi se podjetja srečujejo na posameznih področjih. Pristojnim je ponudila tvorno in strokovno sodelovanje GZS ter izrazila pričakovanje o srečanju, kjer bi podrobneje preučili možnosti sodelovanja in skupnega iskanja rešitev. V pripravi je tudi že dopis za MDDSZ.

Arhiv: Sprememba datuma oddaje prijavnih vlog na javni razpis demo piloti (NOO)

Ekipa Virov financiranja obvešča, da je bila v petek, 10. junija, v Uradnem listu objavljena sprememba Javnega razpisa za okrevanje in odpornost s pilotno-demonstracijskimi projekti (JR Demo piloti NOO). Podaljšan je skrajni rok za oddajo prijavnih vlog in sicer do 16. 9.2022 do 13.00 ure (CET). Spoštovani člani, če imate kakršnokoli vprašanje glede javnega razpisa, se lahko obrnete na delovno skupino Viri financiranja preko e-pošte: razpisi@gzs.si. Prav tako lahko svoja vprašanja pošljejo vaši člani.

Arhiv: Hitri poslovni nasvet: Ali veste, kako poteka inšpekcijski postopek?

O načelu zaslišanju stranke po Zakonu o splošnem upravnem postopku ter tem, ali lahko inšpektor brez izjave odgovorne osebe izda odločbo, govori Andrejka Grlić, dolgoletna glavna tržna inšpektorica v Hitrem poslovnem nasvetu.

Arhiv: Aleš Cantarutti: Zaposleni so največje bogastvo vsakega podjetja

»Na Gospodarski zbornici Slovenije se distanciramo od vsakršnih neetičnih in neodgovornih ravnanj delodajalcev. Zaposleni so dragocen vir in največje bogastvo vsakega podjetja. Zato na GZS pričakujemo, da bodo delodajalci pri upravljanju s človeškimi viri upoštevali in zagotavljali najvišje standarde in kriterije zaščite in varovanje svojih delavcev, celo višje, kot jih določa delovnopravna zakonodaja,« je zelo jasen generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti. Pri tem še dodaja, da ni nobene razlike, ali gre za domače ali tuje delavec. Zaposleni je zaposleni.

Arhiv: Priznanja za najboljše inovacije podelili tudi severnoprimorskim inovatorjem

GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica je včeraj podelila priznanja najboljšim inovatorjem v regiji. Podelili so 5 zlatih, 11 srebrnih in 3 bronasta priznanja. Štiri z zlatim priznanjem nagrajene regionalne inovacije so se uvrstile v tekmovanje za najvišje nagrade na nacionalni ravni, ki bodo podeljene na Dnevu inovativnosti 20. septembra.

Arhiv: Nove ponudbe Član Članu v mesecu juniju

Spoštovani člani. Nove ponudbe Član Članu v mesecu juniju.

Arhiv: Podeljene nagrade GZS

Na slovesni podelitvi v Cankarjevem domu smo že 54-ič podelili Nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Med nagrajenci tudi podjetje iz naše regije. Čestitamo!

Arhiv: Hitri poslovni nasvet: Katerih 5 načinov lahko uporabite, da povečate število sledilcev vaše LinkedIn strani?

Manca Korelc, strokovnjakinja za družbeno omrežje LinkedIn, med drugim izpostavlja redne objave na LinkedIn strani vsaj dvakrat tedensko ter angažiranje zaposlenih, da postanejo aktivni z objavami na svojih profilih. Več boste izvedeli v Hitrem poslovnem nasvetu.

Arhiv: Nova brošura "Varstvo konkurence - Prepoved omejevalnih sporazumov"

Pravna služba je pripravila posodobljeno verzijo brošure, ki vsebuje priporočila in usmeritve za pravilno ravnanje na področju omejevalnih sporazumov. Besedilo brošure povzema veljavno zakonodajo in sodno prakso na področju varstva konkurence.

Arhiv: WEBINAR: »Spremembe in novosti Zakona o varstvu okolja ZVO-2«,

Vabimo vas na webinar »Spremembe in novosti Zakona o varstvu okolja ZVO-2«, ki bo v četrtek, 16. junija 2022, od 11. do 13. ure, v orodju MS Teams. S 13. 4. 2022 je pričel veljati nov Zakon o varstvu okolja ZVO-2, ki je prinesel precej sprememb in novosti. Na dvournem webinarju boste udeleženci izvedeli novosti s področja: - odpadkov, ki so preneseni iz uredbe na zakonski nivo, - proizvajalčeve razširjene odgovornosti za proizvode, ki se jih daje na trg ali uvaža (motorna vozila, električna in elektronska oprema, baterija in akumulatorji, embalaža, gume, zdravila, fitofarmacevtska sredstva in nagrobne sveče) ter - okoljevarstvenih dovoljenj in odločb za opravljanje priglašene dejavnosti (do sedaj vpis v evidenco) z vsemi roki, ki jih bodo morali spoštovati – nekateri roki so res kratki (3 mesece po sprejetju zakona).

Arhivi