Novice


Arhiv: Izšla oktobrska izdaja revije Glas gospodarstva

Izzivi so priložnosti za odkrivanje novih pristopov, inoviranje in tudi podajanje na nove trge. S tem se strinja tudi gospodarski minister Matjaž Han, s katerim smo se pogovarjali za tokratno številko revije Glas gospodarstva. Zdaj je čas, ko bi Slovenija lahko iskala priložnosti na novih trgih, kje in kako se posamezna podjetja tega lotevajo, lahko preberete v sveži številki. Poleg tega pišemo tudi o ženskem podjetništvu, preverjamo, kakšne so razmere v pomurski regiji in še mnogo več. Vabljeni k branju!

Arhiv: Analitika GZS: Proračuna za leti 2023 in 2024 omogočata manevrski prostor za ukrepanje

GZS nima pomembnih zadržkov pri predstavljenih proračunih za leti 2023 in 2024, poziva pa k razumni porabi tudi v primeru, da gospodarske okoliščine ne bodo narekovale potrebne fiskalne intervencije.

Arhiv: 2. slovensko - madžarski gospodarski in poslovni forum - prijava do 21.10.2022

Namen dogodka je srečanje predstavnikov slovenskih in madžarskih podjetij, ki imajo interes medsebojnega sodelovanja.

Arhiv: Izzivi kibernetske varnosti - od groženj do implementacije ukrepov

Priznani strokovnjaki bodo osvetlili trenutne izzive s predavanji o aktualnih trendih kibernetskih groženj in predstavili dobre prakse izvajanja ukrepov kibernetske varnosti.

Arhiv: Trenutne trgovinske ovire (EU)

Tudi slovenska podjetja lahko Evropski komisiji prijavijo trgovinske ovire, ki jih zaznavajo pri poslovanju na svojih izvoznih/uvoznih trgih. Anonimnost je zagotovljena. Pri nas to področje pokriva MGRT – Direktorat za notranji trg.

Arhiv: Srečanje z italijanskimi agenti – Forum Agenti Milano 2022

V okviru letošnjega že desetega po vrsti srečanja Forum Agenti v Milanu, bo organiziran skupinski nastop slovenskih podjetij. Poslovna srečanja z italijanskimi agenti bodo potekala 17. in 18. novembra letos v kongresnem centru NH Milano.

Arhiv: Želite poslovati z Južno Korejo? Pridružite se delegaciji v Seul!

Slovensko veleposlaništvo v Seulu je posredovalo informacijo, da bo 1. in 2. decembra letos v prestolnici Južne Koreje potekal poslovni dogodek z naslovom ''Korea grand Sourcing Fair 2022 (KGSF 2022)". V preteklosti – in tudi tokrat se bodo lahko tuja podjetja srečala s korejskimi dobavitelji, bodo pa letos prvič organizirana tudi b2b poslovna srečanja tujih dobaviteljev s korejskimi uvozniki/kupci.

Arhiv: Na vrhu primorskega gospodarstva o nujnih ukrepih za blažitev energetske krize

Na tradicionalnem srečanju gospodarstvenikov Primorske v Dobrovem v Goriških Brdih se je zbralo več kot 150 gospodarstvenikov, med številnimi gosti je bil tudi predsednik vlade dr. Robert Golob. Vabilu na dogodek, ki so ga organizirale GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica, Regijska zbornica Postojna in Primorska gospodarska zbornica, sta se odzvala tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han ter minister za Slovence v zamejstvu Matej Arčon. Gospodarstveniki so izpostavili, da so nujni hitri in odločni ukrepi vlade, ki bodo naslovili in ublažili posledice vse bolj zaostrenih gospodarskih razmer, tako zaradi energetske krize kot zaostrovanja na trgu.

Arhiv: Vabljeni k sodelovanju v anketi glede uvedbe skrajšanega delovnega časa v Sloveniji

Anketo je pripravilo Ministrstvo za delo, s pomočjo katere želi ugotoviti mnenje delodajalcev glede uvedbe skrajšanega delovnega časa za ohranitev delovnih mest.

Arhiv: Ponudba Član Članu Oktober 2022

Spoštovani, člani GZS so pripravili posebne jesenske ponudbe. Z veseljem predstavimo tudi vašo ponudbo.

Arhivi