Novice


Več kot bo sodelovanja in dela z roko v roki, boljše bo za vse

Intervju v julijskem Glasu Gospodarstva z direktorico GZS SPGZ Brigito Habjan Štolfa ter predsednikom UO GZS SPGZ Boštjanom Jerončičem.

Rok oddaje vlog za določitev letnega načrta dovolilnic in CEMT dovolilnic je 15. september 2024

Pri delitvi dovolilnic za opravljanje mednarodnih prevozov se upošteva število in ekološka kakovost voznega parka, količina pravilno uporabljenih in vrnjenih dovolilnic v preteklem obdobju in minimalno 20 opravljenih voženj z ustrezno CEMT dovolilnico do konca meseca avgusta.

Javni razpis za sofinanciranje vzpostavitve in delovanja kompetenčnih centrov za dizajn management – KCDM 4.0 za obdobje 2024-2027

Namen javnega razpisa je predstaviti, vpeljati in nadgraditi dizajn management in znamčenje v slovenskih podjetjih, načrtno razvijati s tem povezane kompetence vodij in zaposlenih, širiti strokovno znanje dizajn managementa v podpornem okolju za podjetja, spodbuditi izboljšave poslovnih procesov in povečati konkurenčnost slovenskih podjetij, povečati število delovnih mest v vključenih podjetjih, izboljšati prepoznavnost slovenskih blagovnih znamk in proizvodov oz. storitev slovenskega oblikovanja. Informativni dan bo 5. 9. 2024 ob 10. uri v prostorih MGTŠ.

Javni razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v letih 2024–2028

Objavljen je razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v letih 2024-28, ki za razliko od prejšnjih vključuje tudi nastope na mednarodnih sejmih v Sloveniji. Razpis je namenjen MSP, ki želijo poslovati na tujih trgih ali izdelke predstaviti tujim partnerjem.

V čistih prostorih je predpisana tudi hitrost hoje — GZS Podkasti: Poslovni nasveti #10

Ste se kdaj vprašali, kako čisti morajo biti prostori, v katerih izdelujejo zdravila, elektronske čipe, ali pa predelujejo hrano? V združenju za tehnologijo čistih prostorov, ki deluje v okviru GZS – PTZ, si prizadevajo za standarde, ki bodo zaščitili tako potrošnike kot proizvajalce. O tem smo se pogovarjali z vodjo združenja Alešem Bogatajem, sicer vodjo globalnih tehničnih in vzdrževalnih storitev pri Novartisu.

Javni razpis URE in razogljičenje v industriji (JR URE-RvI)

Namen javnega razpisa je spodbujanje naložb v ukrepe učinkovite rabe energije in razogljičenje v industriji, s čimer se doseže prihranke pri porabi energije in zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov. Rok za prijavo je 15. 10. 2024.

Izšla je poletna številka revije Glas gospodarstva

V juliju 1994 je izšla prva številka Glasa gospodarstva, zato smo se, tudi preko intervjujev s prvim odgovornim urednikom mag. Jožkom Čukom in dolgoletnim odgovornim urednikom mag. Samom Hribarjem Miličem, ozrli na pomembne mejnike revije v njeni 30-letni zgodovini. Brigita Habjan Štolfa, direktorica Severno Primorske gospodarske zbornice Nova Gorica, in Boštjan Jerončič, predsednik UO te zbornice, sta nas vodila po regiji, ki jo med drugim zaznamuje tudi čezmejno sodelovanje. Poletna številka Glasa gospodarstva prinaša vrsto aktualnih vsebin, med drugim o mikrodokazilih, poslovanju malega gospodarstva in kibernetski varnosti, utrinkov zborničnih dogodkov in nasvetnih ter informativnih člankov. Vabljeni k branju!

Predlog novele Gradbenega zakona (GZ-1) - pripombe do 29.7.2024

Obveščamo vas, da je bil v javno razpravo posredovan predlog novele Gradbenega zakona (GZ-1). Namen dopolnitve je izboljšava učinkovitosti postopkov in nekaterih ukrepov, tudi s prenosom nekaterih rešitev iz Zakona o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev (ZIUOPZP), ki je bil sprejet po lanskih avgustovskih poplavah.

Arhivi