Novice


Arhiv: Indijska sektorska omizja na GZS: MSP-ji

Tokratno indijsko sektorsko omizje na GZS, ki se je odvijalo 12. februarja 2014, je bilo osredotočeno na sodelovanje z indijskimi mikro, malimi in srednje velikimi podjetji. V ta segment sodi kar 44 milijonov podjetij, ki z več kot 6.000 različnimi produktnimi skupinami ustvarijo 45 odstotkov indijske proizvodnje, 40 odstotkov izvoza in 100 milijonov delovnih mest.

Po besedah Vemulakonda-e Raghunath-a iz podjetja National Small Industries Corporation Ltd. (NSIC) je podpora obravnavanem segmentu indijskih podjetij zagotovljena preko podpore trženjskim aktivnostim, zajemajoč skupne nabavne procese za surovine, formiranje konzorcijev za skupne nastope pri javnih naročilih, skupinske sejemske nastope in podobno. Nadalje je podjetjem omogočen lažji in finančno ugodnejši dostop do kreditiranja poslov, preko centrov za tehnično podporo pa dostop do tehnologije in laboratorijske opreme.

Slovenska podjetja lahko neposredno s strani NSIC pridobijo informacije o:

  • bonitetah podjetij obravnavanega segmenta mikro, malih in srednje velikih indijskih podjetij,
  • sezname kakovostnih ponudnikov tehnologije,
  • mednarodnih javnih naročilih, investicijskih priložnostih ipd. ter
  • b2b in b2c platformah.

V razpravo se je med drugim vključil tudi predstavnik podjetja FairwoodSmartGreen, Andrej Vrbančič, ki je slovenska podjetja s kompetencami in ambicijami za vstop na raznolik, vendar zahteven indijskih trg, spodbudil s praktično uporabnimi informacijami ter dejstvom, da je v Indiji prisotna že vsa svetovna konkurenca na primer proizvajalcev avtomobilov in sestavnih delov, ki je največkrat prvi indikator razvoja posameznih držav.

PREDSTAVITEV NSIC

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.