Novice


Kam na tuje trge?

Kam na tuje trge?

Preverili smo izvozne interese slovenskega gospodarstva.

Arhiv: Predstavitev slovenskih podjetij na Bavarskem

13. novembra 2018 je v Münchnu potekal Mednarodni dan trgovskih zastopnikov zveze CDH Bayern, tj. bavarske izpostave Nemške zveze trgovskih zastopnikov. V okviru dogodka je po konferenci potekala mednarodna borza podjetij, kjer so se bavarskim trgovskim zastopnikom in agentom predstavila podjetja evropskih držav.

Arhiv: Delavnica 2.10.2018: Uporaba digitalnega marketinga za uspešno mednarodno prodajo

V torek, 2. oktobra 2018, smo na Gospodarski zbornici Slovenije v okviru projekta EXPEDIRE organizirali brezplačno delavnico »Uporaba digitalnega marketinga za uspešno mednarodno prodajo« v izvedbi mag. Dragana Simeunovića, direktorja podjetja Premicon in Yuliye Korotkove družbenice svetovalnega podjetja STIL PRO.

Arhiv: Luksemburška podjetja na poslovnem obisku v Sloveniji

25. in 26. oktobra 2018 smo gostili sedem luksemburških podjetij združenih v F.I.E.S.C. (Federation des installateurs en equipements sanitaires et climatiques – Zveza inštalaterjev sanitarne in klimatske opreme).

Arhiv: Vabilo slovenskim dobaviteljem in razvojnikom za avtomobilsko industrijo

Spoštovani, vljudno vabljeni k predstavitvi vašega predloga za sodelovanje v nabavnih verigah tujih proizvajalcev kot tudi sodelovanje v njihovem razvoju. V GZS in GIZ ACS si namreč prizadevamo oblikovati celovito slovensko ponudbo tujim proizvajalcem v avtomobilski industriji, tako v segmentu njihove nabave kot tudi razvoja.

Arhiv: Vabilo slovenskim dobaviteljem in razvojnikom za avtomobilsko industrijo

Spoštovani, vljudno vabljeni k predstavitvi vašega predloga za sodelovanje v nabavnih verigah tujih proizvajalcev kot tudi sodelovanje v njihovem razvoju.

Arhiv: Vabilo: Predstavitev tujim avtomobilskim proizvajalcem

Spoštovani, vljudno vabljeni k predstavitvi vašega predloga za sodelovanje v nabavnih verigah tujih proizvajalcev kot tudi sodelovanje v njihovem razvoju.

USPEŠNO POVEZOVANJE V OKVIRU PROJEKTA EXPEDIRE

GZS je spodbudila sklenitev sodelovanja dveh slovenskih z dvema avstrijskima podjetjema.

Arhiv: Obisk kitajske gospodarske delegacije iz Pekinga

Arhiv: Obisk kitajske gospodarske delegacije iz Pekinga

V okviru svojega enotedenskega obiska v Evropi je Gospodarsko zbornico Slovenije obiskala 30-članska delegacija poslovnežev iz Pekinga pod vodstvom generalnega direktorja Kitajskega sveta za promocijo mednarodne trgovine (CCPIT – Subcouncil Beijing) Zhanga Yongminga. Na Slovensko kitajskem poslovnem Forumu, ki so se ga udeležili tudi predstavniki 25 slovenskih podjetij, sta bili podpisana dva sporazuma o sodelovanju: med GZS in CCPIT ter med Javno agencijo SPIRIT in Kitajskim mednarodnim sejmom za trgovino in storitve (China International Fair for Trade in Services - CIFTIS).

Arhiv: Obvezna registracija vozil pred prihodom v Bruselj

Obveščamo vas, da so na območju Bruslja vzpostavili območje nizkih emisij. Od 1.10.2018 je v veljavi tudi novo pravilo, ki določa obvezno registracijo vozil. Registracija je obvezna za vsa vozila, registrirana izven Belgije, opraviti pa jo je potrebno pred prihodom. Osebna vozila, kombiji (<3,5 ton), minibusi in avtobusi, registrirani v tujini, morajo izpolnjevati merila za dostop do območja z nizkimi emisijami.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.