Zapri

Novice


Arhiv: Inovativna gradnja MEGRA 2022 - B2B srečanja

Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju s partnerji mreže EEN organizira B2B hibridna srečanja na sejmu MEGRA 2022.

Arhiv: Novosti pri poslovanju z Italijo in Forum Agenti v letu 2022

Poslujete z Italijo, ali pa iščete možnost izvoza na sosednji preko 60 milijonski trg? Vabimo vas na poslovni dogodek, na katerem bomo predstavili novosti pri poslovanju z Italijo in poslovne dogodke Forum Agenti v letu 2022 .

Arhiv: Razmišljate o Kaliforniji? Vstop in poslovne priložnosti na zahodu ZDA_5. april 2022

Kako odpreti podjetje ali predstavništvo v Kaliforniji? Kakšna je gospodarska situacija na Zahodu ZDA in kje so priložnosti za tuja podjetja? Pomoč start-upom. O tem in še marsičem drugem bo tekla beseda na spletnem poslovnem dogodku, ki ga organizirata Gospodarska zbornica Slovenije in Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT) v sodelovanju z g. Juretom Bratkičem - ustanoviteljem podjetja BreakThrough in ustanovitvenim članom neprofitne organizacije Združenje Slovencev v Kaliforniji.

Arhiv: Sprejete spremembe zakona o dohodnini

Mitja Gorenšček, izvršni direktor GZS: »Veseli nas, da je Državni zbor RS v petek potrdil spremembe zakona o dohodnini. GZS si je samostojno in tudi skupaj z drugi delodajalskimi organizacijami in organizacijami, združenimi v okviru Gospodarskega kroga, vseskozi prizadevala za te spremembe, ki pomenijo višje neto plače zaposlenih brez dodatne obremenitve delodajalcev, ki so že sedaj med najbolj obremenjenimi v EU. Tako smo bili slišani in uslišani v dobro vseh zaposlenih.«

Arhiv: Člani GZS pomagajo Ukrajini

V zadnjih tednih potekajo številne akcije solidarnosti in zbiranja pomoči za Ukrajino. Tudi na GZS smo se aktivno vključili. Združili smo moči z veleposlaništvom Ukrajine v Sloveniji in skupaj pripravili koordinirano akcijo, usmerjeno v potrebno podporo in pomoč prizadetim v trenutnih kriznih razmerah.

Arhiv: HITRI POSLOVNI NASVETI: Morate obračunati DDV, pa ne veste kako?

Na Gospodarski zbornici Slovenije se zavedamo, da se ob poslovanju, še zlasti ob poplavi zakonskih in podzakonskih aktov, pravilnikov, ki urejajo posamezna področja, tudi davčno zakonodajo, hitro znajdemo pred dilemo. Zato imamo za vas vzpostavljen svetovalni center INFOPIKA, ki članom Gospodarske zbornice Slovenije pomaga z odgovori na določena vprašanja. Več o tem razkriva Mateja Habjan iz Infocentra GZS v Hitrem poslovnem nasvetu.

Arhiv: Kibernetska varnost: nekaj enostavnih nasvetov

V zadnjem času se zaradi trenutnih razmer povečuje nevarnost kibernetskih napadov. Že sami lahko marsikaj naredimo, da bi preprečili vdore v naša omrežja in računalnike in da, četudi se takšen vdor zgodi, lahko znova zaženemo svoje poslovanje. Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije je pripravilo nekaj enostavnih navodil.

Arhiv: Prevozniki bodo primorani zaradi dviga cen goriva povišati svoje prevoznine

Zvišanje cen energentov ima močan vpliv na dvig stroškov poslovanja logističnih podjetij. Konkretno strošek goriva z zadnjim povišanjem cen energentov v strukturi celotnih stroškov pri prevoznikih predstavlja že 30 odstotkov.

Arhiv: Informativni dan in mreženje - SPODBUDE ZA RAZISKOVALNO RAZVOJNE PROJEKTE NOO INVESTICIJE NA PROBLEMSKIH OBMOČJIH

Vabimo vas na brezplačni informativni dan javnega razpisa SPODBUDE ZA RAZISKOVALNO RAZVOJNE PROJEKTE v okviru Načrta za okrevanje in odpornost. Poleg predstavitve javnega razpisa bodo podrobno predstavljena tudi merila za pridobitev zadostnega števila točk za uspešno prijavo. Novost tokratnega razpisa so konzorciji ter merila in pogoji s področja varovanja okolja, predvsem krožnega gospodarstva ter blažitve podnebnih sprememb, ki so ključna za uspešnost prijave in pridobitev sredstev, zaradi česar bodo del programa organizirane delavnice v te namene.

Arhivi