Novice


Arhiv: Izšla marčevska številka revije Glas gospodarstva

Tik pred srečanjem na 16. Vrhu slovenskega gospodarstva je pred vami nova številka revije Glas gospodarstva. O tem, kako vidi razvoj regije, je spregovorila direktorica Severno Primorske gospodarske zbornice, Nova Gorica mag. Nevenka Volk Rožič, stanje v elektronski in elektroindustriji pa osvetljuje dr. Marjan Rihar, direktor GZS - Zbornice elektronske in elektroindustrije. Analitika GZS v GG Plus piše o tveganjih v regiji, kaj lahko povzroči visoko rast cen in kaj lahko pričakujemo v prihodnjem obdobju. Tudi tokrat vam ponujamo nekaj hitrih poslovnih nasvetov ter še več pomembnih in zanimivih tem. Vabljeni k branju!

Arhiv: Etažni lastniki so še vedno diskriminirani pri dobavi energentov

Združenje upravnikov nepremičnin ugotavlja, da se v skladu z njihovimi napovedmi, problematika gospodinjskega odjema energentov za večstanovanjske stavb navkljub uveljavitvi Zakona o nujnih ukrepih za omilitev posledic zaradi vpliva visokih cen energentov (ZUOPVCE) še vedno ni uredila. Ministrstvo za infrastrukturo je ponovno pozvalo, da vprašanje dobave energentov (zemeljskega plina in električne energije) za etažne lastnike in ostale uporabnike večstanovanjskih stavb čim prej sistemsko reši in s tem odpravi diskriminacijo, ki so ji priča s strani dobaviteljev.

Arhiv: Energetska kriza v vseh porah gospodarstva

Trenutne razmere, povezane z vojno v Ukrajino, vnašajo veliko negotovosti v poslovanje prav vseh gospodarskih subjektov in še poglabljajo aktualno krizo visokih cen energentov, so se na sredini seji strinjali člani Strateškega sveta GZS za energetski prehod (SSEP). Sicer na trgu ni zaznati pomanjkanja energentov, je pa volativnost pri cenah večja kot kdajkoli prej.

Arhiv: Priložnosti za podjetja – objavljena dva večja javna razpisa za digitalizacijo ter večje investicije

V petkovem Uradnem listu sta bila objavljena Javni razpis Digitalna preobrazba gospodarstva (JR Digit NOO) ter Javni razpis za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji (JR INVEST2022-NOO). »Podjetja so v polni pripravljenosti za koriščenje tovrstnih subvencij, saj so dolgo čakala na podporne ukrepe,« je ob tem poudaril generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti in dodal, da so »naložbe v digitalizacijo in investicije gospodarstva ključnega pomena za povišanje produktivnosti in konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.« Več informacij o obeh razpisih je objavljenih na spletni strani GZS Aktualni razpisi. Tudi tokrat bo GZS v sodelovanju z MGRT organizirala Informativni dan, na katerem bodo zainteresirani člani GZS dobili podrobnejše informacije in koristne napotke.

Arhiv: Še dva javna razpisa: 44 milijonov evrov za digitalno preobrazbo, 88,5 za spodbujanje velikih investicij

Obveščam vas, da sta bila v petek, 18. 3. 2022, v Uradnem listu RS objavljena 2 nova, težko pričakovana, javna razpisa: • Javni razpis za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji (JR INVEST2022-NOO), • Javni razpis za digitalno transformacijo podjetij (JR Digit NOO).

Arhiv: Ključna vprašanja: pogovor gospodarstva in politike

Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje Manager, in AmCham Slovenija smo z namenom krepitve glasu gospodarstva v javnosti v zadnjem obdobju poglobili svoje sodelovanje. Vzpostavljeno imamo redno komunikacijo in usklajujemo stališča o ključnih temah za gospodarstvo in ljudi v Sloveniji. S skupnimi usklajenimi akcijami opozarjamo na ukrepe, ki so potrebni za izboljšanje poslovnega okolja in razvoj, tako tudi na prejšnji teden sprejete spremembe in dopolnitve Zakona o dohodnini.

Arhiv: PREDSTAVITEV POSLOVNO-EKONOMSKE CONE NOVA GORICA – KROMBERK (PEC),

Mestna Občina Nova Gorica vabi na PREDSTAVITEV POSLOVNO-EKONOMSKE CONE NOVA GORICA – KROMBERK (PEC), ki bo v sredo, 23. marca 2022, ob 13.30 v Xcentru Nova Gorica (Delpinova ulica 20, Nova Gorica). Zainteresirani javnosti in potencialnim investitorjem bodo predstavljene možnosti investiranja na območju Poslovno-ekonomske cone Nova Gorica – Kromberk. Razpis za prodajo zemljišč bo sledil v aprilu.

Arhiv: Ponudba član - članu - marec

Spoštovani, člani GZS imajo za vas novo akcijo popustov. Uspeh pomeni, da vztrajaš tudi potem, ko so drugi odnehali.💥

Arhiv: OD IZDELKA / STORITVE DO DODANE VREDNOSTI IN ZASLUŽKA S KREIRANJEM INOVATIVNEGA PRODUKTA

Vabimo vas na brezplačno izkustveno strokovno usposabljanje "Od izdelka/storitve do dodane vrednosti in zaslužka s kreiranjem inovativnega produkta" v organizaciji Šolskega centra Postojna, v okviru projekta Munera 3 z izvajalko Urško Merljak, univ. dipl. pravnico, specializantko integrativne psihoterapije, mediatorko in amatersko raziskovalko plesa, starih tradicij in kultur, z začetkom konec marca 2022. Usposabljanje bo udeležencem omogočilo spremembo miselnosti in kreiranje dodane vsebinske in posledično finančne vrednosti iz obstoječe turistične ponudbe, z oblikovanjem turističnih doživetji.

Arhiv: SAVE THE DATE: GO! 2025 FOR BUSINESS; vabilo na javno srečanje z ekipo Matera 2019/ invito all'incontro pubblico con il team Matera 2019

Vabimo vas, da se v četrtek, 7. aprila 2022, ob 18.00 pridružite javnem srečanju z naslovom GO! 2025 FOR BUSINESS: NOVE RAZVOJNE POTI SKOZI KULTURO - Izkušnja EPK Matera 2019 za gospodarske operaterje mesta in teritorija. Dogodek bo potekal v Kulturnem domu Gorica, ul. Brass 20, Gorica (ITA).

Arhivi