Zapri

Arhiv: EXPO Business Talks z Markom Kavzarjem, Gorenje Hisense - Dubaj: Slovenija v ZAE premalo poznana

Predstavitev naše države na svetovni razstavi EXPO 2020 Dubai je zato lahko idealna priložnost za naša podjetja in državo kot celoto, meni gost današnjega, prvega, EXPO Business Talks, Marko Kavzar, vodja področja Gospodinjski aparati podjetja Gorenje Hisense iz Dubaja. Gospodarska zbornica Slovenije in Javna agencija SPIRIT v času svetovne razstave EXPO 2020 Dubai skupaj organizirata serijo srečanj s slovenskimi predstavniki podjetij, ki uspešno poslujejo na zalivskih trgih, pod imenom »EXPO Business Talks«. 

Kavzar je doživel celovito spremembo matičnega podjetja, ki ga je v času njegovega dela in življenja v Dubaju prevzelo kitajsko podjetje Hisense. Sam ocenjuje sodelovanje s Hisensom kot pozitivno, saj so si na ta načini razširili prodajni asortiman, dostop do končnih kupcev preko velikih distributerjev, boljše pozicioniranje v širši regiji, pa tudi v številu zaposlenih, ki pokrivajo segment prodaje izdelkov obeh podjetij.

Po mnenju Kavzarja je Slovenija v Združenih arabskih emiratih premalo poznana, saj jo splošno poznavanje lokalnih prebivalcev uvršča nekam med države bivše Sovjetske zveze, prav tako tudi blagovna znamka Gorenje (še) ni dovolj poznana, pa čeprav se izdelki s tem imenom cenovno lahko uvrščajo v Dubaju celo ob bok znanim nemškim blagovnim znamkam. Tudi zato Marko Kavzar ocenjuje, da je predstavitev naše države na svetovni razstavi EXPO 2020 Dubai lahko idealna priložnost za naša podjetja in državo kot celoto, nenazadnje tudi kot predstavitev turistične destinacije za tujce iz celega sveta, saj smo po njegovem mnenju zelo dobro in celo boljše predstavljeni kot nam primerljive druge države.

Slovenskim gospodarstvenikom, ki se zanimajo za poslovanje z Zalivskimi trgi, sogovornik svetuje, da za začetek obiščejo posamezne države v regiji, ki pa se med seboj zelo razlikujejo, da spoznajo načine poslovanja in poslovne navade. Zmotno je namreč splošno prepričanje, da se da iz enega predstavništva in brez ustvarjene mreže uveljavljenih poslovnih kontaktov pokrivati širše področje  držav Zaliva. 

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.