Mediji

Arhiv: Ustanovljena Sekcija slovensko-kitajskega poslovnega sveta

Na Gospodarski zbornici Slovenije je včeraj, 28. 9. 2020, potekala ustanovna seja in uradna predstavitev Sekcije slovensko-kitajskega poslovnega sveta, katere namen je krepitev sodelovanja in dobrih poslovnih odnosov med Slovenijo in Kitajsko.

Arhiv: Gospodarstveniki z MOP o dolgoročni podnebni strategiji

Ministrstvo za okolje in prostor je danes na Gospodarski zbornici Slovenije predstavilo dolgoročno podnebno strategijo Slovenije pod sloganom #priložnos#izziv#izvedlljivost. Zaradi ukrepov preprečevanja širjenja COVID 19 je bilo število udeležencev v dvorani omejeno, preko 100 slušateljev pa je spremljalo dogajanje preko video povezave.

Arhiv: UO GZS o predlogih ukrepov za debirokratizacijo

Člani UO GZS so na svoji seji 21. septembra s predsednikom vladnega Strateškega sveta za debirokratizacijo razpravljali o predlogih ukrepov na davčnem in gospodarskem področju. Obravnavali so tudi Program Slovenija 5.0 in Nov gospodarski zagon, dve iniciativi GZS, katerih cilj je podpreti sodelovanje pri prihodnjem razvoju Slovenije v gospodarsko uspešno ter na znanju in visoki dodani vrednosti slonečo družbo.

Arhiv: Na Brdu pri Kranju gospodarstveniki in politika razpravljali o prihodnjih izzivih

Zeleno. Ustvarjalno. Pametno - udeleženci današnje konference o prihodnosti industrije in internacionalizacije so na treh okroglih mizah v luči prihodnjih izzivov razpravljali o podnebno nevtralnem prehodu v krožno gospodarstvo, kreativnosti kot vstopnici v prihodnost ter pametnih rešitvah za prihodnost. Osrednjega letnega dogodka se je udeležilo prek 150 predstavnikov gospodarstva in politike, številni pa so spremljali neposredni prenos preko spleta.

Arhiv: Gospodarstvo naj bo zgled odgovornega ravnanja za preprečevanje širjenja virusa COVID-19

Ko je spomladi prvič izbruhnila epidemija novega koronavirusa, je Slovenija obstala. Delovanje mnogih družbenih sistemov in procesov smo močno omejili ali jih začasno preselili v virtualno okolje, da bi se izognili scenarijem, ki so jih doživljale številne države.

Arhiv: Na Brdu pri Kranju gospodarstveniki in politika o prihodnosti industrije in internacionalizacije

Na Brdu pri Kranju poteka konferenca, ki združuje 3. Nacionalno konferenco o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva in 2. konferenco Industrija prihodnosti. Osrednjega letnega dogodka se udeležuje prek 150 predstavnikov gospodarstva in politike, številni pa spremljajo neposredni prenos preko spleta. Udeleženci konference v luči izzivov v zvezi s povezovanjem razvoja z inovativnostjo, novimi tehnologijami in okoljskimi zavezami razpravljajo o razvojnih priložnostih in uspešni umestitvi na globalni trg.

Arhiv: Nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke: podeljenih 8 gospodarskih oskarjev

8 gospodarstvenikov iz 5 slovenskih regij / 7 dejavnosti je danes prejelo Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je nagrado že 52-ič podelila gospodarstvenikom kot priznanje za njihovo večletno uspešno vodenje podjetja.

Arhiv: En evro prodaje v pristaniški dejavnosti ustvari še 3 evre v preostalem gospodarstvu

Gospodarska zbornica Slovenije je predstavila študijo vplivov pristaniške dejavnosti na gospodarstvo. Trenutno je v Sloveniji več kot 7.000 delovnih mest neposredno in posredno povezanih s pristaniško dejavnostjo, v središču katere je Luka Koper, ki se tako uvršča med največje gospodarske sisteme. Multiplikator dodane vrednosti pristaniške dejavnosti v Sloveniji je celo višji kot v primeru belgijskih pristanišč oziroma je primerljiv s pristaniščem Antwerpen, ki je drugo največje pristanišče v Evropi po Rotterdamu. Luka Koper z nadaljnjim razvojem kapacitet ostaja gonilo razvoja logistike in povezanih dejavnosti.

Arhiv: Slovenska gradbena podjetja so sposobna izvesti projekt drugi tir Divača–Koper

»Presenetilo nas je, da je bil s strani ključnega državnega naročnika pri gradnji drugega tira Divača–Koper izražen dvom v sposobnost slovenskega gradbeništva za izvajanje infrastrukturnih projektov. Slovensko gradbeništvo je v preteklosti že izvajalo najbolj zahtevne gradbene projekte in jih je zmožno in sposobno izvajati tudi v prihodnje. Pri gradnji drugega tira Divača–Koper si ne želimo, da bi prišlo do razveljavitve tega razpisa, saj bi to pomenilo velik zamik pri izvedbi tega projekta.

Arhiv: Slovenska podjetja so sposobna sama izvesti gradbena dela na 2. tiru!

Gospodarska zbornica Slovenije je danes na ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca naslovila odziv na izjavo direktorja 2TDK ob uspešni pritožbi na izbiro izvajalca glavnih gradbenih del pri 2. tiru.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.