Mediji

Arhiv: GZS proti predlaganim spremembam na področju dohodnine

Ljubljana, 28. september 2022 – »Jasno stališče Gospodarske zbornice Slovenije ostaja, da nasprotujemo predlaganim spremembam novele zakona o dohodnini, kljub nekaterim rešitvam, ki prispevajo k večji izenačitvi obdavčitve različnih oblik dela,« poudarja vodstvo GZS po ponedeljkovi potrditvi novele Zakona o dohodnini na vladi.

Arhiv: Priložnosti za slovenske izvoznike so predvsem na trgih izven EU

Ljubljana, 28. september 2022 – Izvoz Slovenije predstavlja kar 83 odstotkov BDP Slovenije, zato poslovanje teh podjetij vpliva na blaginjo celotne države. Zato je potrebno tem podjetjem prisluhniti, je izpostavil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han na današnji konferenci, posvečeni izvoznikom.

Arhiv: Bančno posojilo ni edini možni vir financiranja, čeprav je vedno najbolj uporabljeno

Ljubljana, 27. september 2022 – »GZS kot soorganizator današnjega dogodka Alternativni viri financiranja – inovativna pot do cilja naslavlja potrebo po dvigu investicijske kulture podjetij ter večje uporabe zagonskih sredstev, ki sta določeni kot ključni pobudi v strateškem dokumenta GZS 'Horizonti prihodnosti',« je povedal generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti. »Zato moramo vse osrednje institucije podpornega okolja in zasebna sredstva še bolj povezati v ekosistem različnih virov financiranja, ki naslavljajo različno fazo poslovanja, v katerem se podjetja nahajajo. GZS bo podjetja spodbujala in usposabljala za čim boljše koriščenje tako različnih virov financiranja.«

Arhiv: GZS, TZS, OZS, ZDS in ZDOPS proti predlogu novele Zakona o dohodnini

Reprezentativne delodajalske organizacije so na finančno ministrstvo ponovno posredovale dopis, v katerem so jasno izrazile svoje nasprotovanje parcialnim spremembam, ki jih prinaša predlog zakona.

Arhiv: Za uspešen nastop na tujih trgih nujno več povezovanja in podpore

»Brez uspešnega in mednarodno konkurenčnega gospodarstva ne bo vzdržne gospodarske rasti, pa tudi ne razvoja, ki je edino učinkovito orodje, da prebrodimo trenutne globalne izzive, kot so energetska kriza, ruska agresija na Ukrajino in posledice covida-19,« je odločen direktor Centra za mednarodno poslovanje pri GZS Matej Rogelj. Pri tem poudarja, da je ključno preseči razdrobljenost podpornega okolja za podjetja kot okrepiti medsebojno sodelovanje in povezovanje pri vstopu na oddaljene trge. To je nenazadnje izpostavljeno tudi v zborničnem strateškem načrtu razvojnega preboja »Horizonti prihodnosti«.

Arhiv: Ali bi vaše podjetje želelo privabiti novo zaposlene preko vajeništva?

Vajeništvo omogoča, da si bodoče zaposlene oblikujete in vzgojite že tekom njihovega šolanja, saj imajo vajenci kar polovico praktičnega usposabljanja z delom neposredno v podjetju. Vsako podjetje, ki vstopa v vajeništvo, mora biti verificirano. Kaj pri tem preverimo, pojasnjuje Ana Žemva Novak v svojem Hitrem poslovnem nasvetu.

Arhiv: Energetska kriza: GZS nezadovoljna s predlogom novele zakona o pomoči gospodarstvu

Ljubljana, 23. september 2022 – GZS je na današnji seji Ekonomsko socialnega sveta opozorila, da je v predlog novele zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina vključen bistveno krajši nabor sprememb, kot ga je gospodarstvo pričakovalo in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo tudi napovedoval.

Arhiv: ESS obravnaval tudi predlog davčnega paketa

Na današnjem ESS smo bili seznanjeni z izsledki strokovnega odbora ESS za davčne spremembe.

Arhiv: Pacienti morajo imeti dostop do kakovostnih in varnih medicinskih pripomočkov

Ljubljana, 22. 9. 2022 - Zbornica ponudnikov medicinske tehnologije in storitev MedTech Slovenija, pri GZS danes in jutri organizira prvi forum MedTech Slovenija, ki je največji dogodek s področja medicinske tehnologije in storitev v Sloveniji. Domači in tuji strokovnjaki govorijo o kakovosti in predvsem dostopnosti medicinskih tehnologij in uveljavljanju novih oziroma v tujini že uveljavljenih terapij v slovenski prostor.

Arhiv: Dan inovativnosti 2022: 7 zlatih priznanj in 3 posebna priznanja za inovacijski izziv

Brdo pri Kranju, 20. september 2022 – V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) danes že 20. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah. Rdeča nit letošnje podelitve je bila Z inovacijami presegamo meje. Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Podeljenih je bilo 7 zlatih, 23 srebrnih, 12 bronastih ter 3 posebna priznanja za inovacijski izziv.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.