Mediji

Arhiv: Odprto pismo predsedniku vlade RS

Pred srečanjem 20. decembra posvetovalne skupine pri predsedniku vlade na temo odprave birokratskih ovir in tujih investicij smo predsedniku Vlade Republike Slovenije, dr. Miru Cerarju, posredovali odprto pismo.

Arhiv: Skupščina GZS: Posebni izjavi o kritičnih razmerah za vzdržnost javnih financ in o zdravstveni reformi

Ljubljana, 13. decembra 2016 – Ministrica za zdravje je tik pred današnjo skupščino Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) odpovedala svojo udeležbo. To le potrjuje oceno, da Vlada RS nima posluha za konkurenčnost slovenskega gospodarstva. Javnofinančni izdatki Slovenije so previsoki, hkrati pa tudi premalo razvojno usmerjeni. Zato je nujna njihova nevtralna ocena, do katere se mora Vlada opredeliti, so se strinjali člani Skupščine GZS. Na seji so sprejeli tudi Plan dela GZS za leto 2017.

Arhiv: UO GZS: 2. januar je populistična poteza

Ponovna uvedba praznika 2. januarja je v povezavi z dogajanji v javnem sektorju neresen, neodgovoren in populističen ukrep, so se strinjali člani UO GZS. S predstavniki Direktorata za kopenski promet so na seji razpravljali tudi o strateških infrastrukturnih projektih. Predlog Plana GZS za leto 2017 pa so predlagali v potrditev skupščini GZS.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.