Mediji

Arhiv: Energetski koncept Slovenije predstavlja izzive in priložnosti za gospodarstvo

Slovensko gospodarstvo potrebuje cenovno optimalno preskrbo z energijo, da lahko ohrani konkurenčnost na globalnem trgu. To so izpostavili udeleženci današnje konference Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), ki je novo energetsko strategijo osvetlila z zornega kota gospodarstva. Poudarili so še, da je treba v energetski politiki upoštevati dolgoročni razvoj Slovenije in njenih državljanov. Gospodarstvo je zainteresirano za konkreten in obvezujoč dokument, ki bo trajen in ne bo podrejen dnevnim potrebam politike.

Arhiv: Sektorska delegacija pohištvenikov in oblikovalcev na EXPO Milano

Delegacija 25 predstavnikov iz pohištvenih podjetij, oblikovalcev ter organizacij 7. oktobra odhaja na tridnevno poslovno-strokovno delegacijo na EXPO Milano 2015.

Arhiv: Protest upravnega odbora GZS

Protest Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije Vladi Republike Slovenije zaradi načrtovanih novih obremenitev gospodarstva in hkrati kršenja zavez in obljub s strani tako Vlade Republike Slovenije kot tudi sindikatov.

Arhiv: Še vedno polno infrastrukturnih neznank

Arhiv: Proizvajalci brezalkoholnih pijač predstavili zaveze sektorja na področju prehrane in zdravja

Radenci, 17. september 2015 – 11 podjetij iz sektorja proizvodnje brezalkoholnih pijač se je včeraj podpisalo na listino s 5 zavezami, s katerimi želijo opozoriti na svojo pro-aktivnost in pripravljenost na konstruktiven dialog z ostalimi deležniki za doseganje ciljev prehranske politike. Doprinos sektorja k temu bo implementacija zavez. Slavnostni dogodek se je zgodil v prisotnosti 3 ministrov – mag. Dejana Židana (MKGP), ge. Milojke Kolar Celarc (MZ) in dr. Maje Makovec Brenčič (MIZŠ).

Arhiv: Dan inovativnosti 2015: Nagrajene najboljše inovacije v Sloveniji

Brdo pri Kranju, 16. september 2015 – V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) danes podelila nacionalna priznanja za najbolj inovativna podjetja in inovatorje v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 12 zlatih, 21 srebrnih in 4 bronasta priznanja ter 1 diploma je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo preko 170 inovacij in preko 800 inovatorjev.

Arhiv: Gospodarstvo in delavci so skupaj ujetniki pogajanj Vlade RS in sindikatov javnega sektorja

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) smo presenečeni nad današnjo novico, da je Stranka modernega centra navkljub jasnim signalom iz gospodarstva odločno »za« redefinicijo minimalne plače, v zameno pa napoveduje določene ukrepe za izboljšanje konkurenčnosti.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.