Mediji

Arhiv: Delodajalci na konferenci o delovnopravni zakonodaji

Rdeča nit današnjega 3. Dne delodajalcev, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), je bil dokument »Za dostojno delo«, ki ga je Vlada objavila spomladi. Udeleženci so razpravljali o zakonu o delovnih razmerjih tri leto po uveljavitvi ter izmenjali poglede in predloge njegovih morebitnih sprememb. Izvedena anketa o najbolj potrebnih spremembah delovnopravne zakonodaje je potrdila nujnost fleksibilizacije odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Arhiv: Posvet o javnih naročilih na sejmu AGRA

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP), ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, povečuje aktivnosti za izboljšanje javnih naročil, zato je v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) in Mariborsko razvojno agencijo (MRA) organizirala posvet o javnih naročilih.

Arhiv: Potrditev specifikacije »izbrana kakovost« za mleko in mlečne izdelke

S potrditvijo specifikacije »izbrana kakovost« za mleko in mlečne izdelke so slovenske mlekarne dobile možnost, da skupaj s slovenskimi pridelovalci mleka vstopijo v novo shemo kakovosti in svoje izdelke označijo z znakom, ki bo potrošnike opozarjal na njihove posebne lastnosti. »Slovenske mlekarne že sedaj letno odkupijo preko 320 mio l kakovostnega mleka slovenskih pridelovalcev in ga z vrhunsko tehnologijo predelajo v mlečne izdelke, ki bodo po novem še dodatno potrjeni s strani certifikacijskih organov. To je priložnost za ohranitev in utrditev zaupanja domačega potrošnika v slovensko pridelavo in predelavo. Kljub odpiranju novih trgov ostaja domači trg za slovenske mlekarne prioriteta«, je povedal Robert Serec, predsednik Sekcije za mlekarstvo pri GZS – Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.