Mediji

Arhiv: Kompetentni kadri in aplikativni projekti za večjo konkurenčnost slovenskega agroživilstva

Gornja Radgona, 29. avgust 2018 – V okviru sejemskega programa GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) na sejmu AGRA so se srečali partnerji projekta KOC HRANA in SRIP HRANA. Zaključki obeh srečanj so spodbudni za prihodnje generacije mladih, ki vstopajo v strokovno izobraževanje in s tem na trg dela. Sodelovanje na skupnih razvojno-raziskovalnih projektih pa je ključnega pomena za učinkovito poznavanje obstoječe infrastrukture in izkoristek le-te v smeri povečanja inovacijskega potenciala znotraj kmetijskih in živilskih podjetij.

Arhiv: Prašičerejci podpisali dogovor o sodelovanju

Arhiv: Prašičerejci podpisali dogovor o sodelovanju

Gornja Radgona, 29. avgust – Na 56. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA so predstavniki GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije in Zadružne zveze Slovenije podpisali dogovor o sodelovanju na področju prašičereje.

Arhiv: Pred podpisom koalicijske pogodbe je čas za matematiko

Pred podpisom koalicijske pogodbe od političnih strank bodoče vlade pričakujemo jasne izračune, kaj posamezni predvideni ukrepi pomenijo za vzdržnost javnih financ, gospodarstvo, zaposlene in državljane. Marsikateri ukrep ima namreč ne samo drage finančne učinke, temveč tudi druge negativne posledice.

Arhiv: INOVACIJE: Znani vsi kandidati za nacionalna priznanja GZS za inovacije

Samo še pet tednov je do Dneva inovativnosti, ko bo GZS tradicionalno, tokrat že 16-ič, podelila priznanja za najboljše inovacije na nacionalni ravni. Vsi kandidati, ki se potegujejo za ta prestižna priznanja, so že znani. Dan inovativnosti bo 26. septembra v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Arhiv: Novi vladi: nas je zadnja kriza kaj naučila?

Oblikovanje nove, manjšinske vlade spremlja bojazen, da bo politična trgovina s šesto stranko vodila do nebrzdanega povečanje javne porabe - preko višanja plač v javnem sektorju, izplačila večjih pokojnin in socialnih pomoči - ter opaznega umika tujih vlagateljev. Ključni predlogi Levice namreč predstavljajo visoko javno-finančno breme, ki bi Slovenijo pospešeno potiskali v novo krizo.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.