Mediji

Arhiv: Luka Koper pomembno okno Madžarske v svet

V informacijski tehnologiji, logistiki in agroživilstvu je velik potencial za sodelovanje med slovenskimi in madžarskimi gospodarstveniki, se je strinjalo okoli 50 udeležencev včerajšnjega poslovnega seminarja o poslovanju in priložnostih na madžarskem trgu.

Arhiv: Poslovanje gospodarskih družb v letu 2014

Slovenske gospodarske družbe kot celota so leto 2014 zaključile uspešno, bistveno bolje kot v letu 2013 in najuspešneje v zadnjih šestih letih.

Arhiv: Slovenska podjetja imajo 50 milijonov razlogov za vstop na tajski trg

Predstavniki evropskega združenja EABC (The European ASEAN Business Centre in Thailand) ter slovenskih podjetij so na današnjem poslovnem seminarju na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) slovenskim podjetnikom predstavili Tajsko kot vstopno točko na trge Jugovzhodne Azije.

Arhiv: Novi predsednik GZS postal Marjan Mačkošek

Člani Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so na današnji seji za predsednika GZS za naslednje mandatno obdobje izvolili Marjana Mačkoška.

Arhiv: Poslovne priložnosti v Afriki

Več kot sto slovenskih in afriških poslovnežev je na današnji mednarodni konferenci 4. dan Afrike na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) v sklopu petih tematskih panelov razpravljalo o novih razvojnih izzivih črne celine.

Arhiv: Slovenija 5.0 – s krepitvijo industrije do več delovnih mest

Ljubljana, 18. maja 2015 - Slovenija 5.0 predstavlja ukrepe, usmerjene v večje število delovnih mest v industriji in povezanih panogah. Na današnji prvi konferenci, ki jo je na to temo organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), so udeleženci razpravljali o potencialih slovenske industrije, sodobnem grozdenju za industrijski preboj, tretjem (informacijskem) tiru za industrijo ter vplivu naprednih tehnologij na proizvodne procese prihodnosti. Govorci so predstavili prve predloge za Manifest industrijske politike, ki ga bo GZS objavila jeseni na Vrhu slovenskega gospodarstva.

Arhiv: Novo vodstvo zbornice gradbeništva

Na ustanovni seji Upravnega odbora Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala pri GZS (UO GZS ZGIGM), ki je potekala dne 13.5.2015, so v novi sestavi člani izvolili novo vodstvo.

Arhiv: Znan kandidat za predsednika GZS

Gospodarska zbornica Slovenije je v skladu s Pravilnikom o volitvah organov GZS prejela eno kandidaturo za novega predsednika GZS. Končane so tudi volitve nove skupščine GZS, ki se bo sestala na svoji konstitutivni seji 21. maja 2015. Te dni potekajo še zadnje konstitutivne seje novo izvoljenih upravnih odborov združenj oz. zbornic kot sestavnih delov GZS z izvolitvijo njihovih predsednic oz. predsednikov, ki bodo tvorili nov Upravni odbor GZS.

Arhiv: Novi okviri poslovanja in nove poslovne priložnosti v Indiji

Včerajšnjega posveta na temo Indije, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije skupaj z Veleposlaništvom Indije, se je udeležilo okoli 25 predstavnikov gospodarstva.

Arhiv: Izvoljeno novo vodstvo Podjetniško trgovske zbornice

UO GZS Podjetniško trgovske zbornice (PTZ) je 12. maja 2015 na svoji 1. konstitutivni seji izvolil vodstvo PTZ. Na čelu še vedno ostaja mag. Brane Lotrič, B&B, d.o.o., izvoljena pa sta bila dva podpredsednika - g. Trivo Krempl, AJM; d.o.o. in g. Marko Lotrič, Lotrič d.o.o.. Skupaj z direktorico PTZ mag. Vido Kožar sestavljajo predsedstvo Podjetniško trgovske zbornice.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.