Mediji

Arhiv: Energetski prehod kot priložnost za slovensko gospodarstvo

Ljubljana, 26. aprila 2018 - Energetski prehod Slovenije v nizkoogljično družbo je izjemen izziv za energetiko, gospodarstvo ter vse njene državljane. Smer in hitrost uvajanja elektroenergetske transformacija mora biti premišljena, upoštevati mora specifike naše države ter narodnogospodarske učinke, konkurenčno sposobnost slovenskega gospodarstva in zmožnost slovenskih gospodinjstev. Enostavnega kopiranja rešitev drugih držav si ne smemo in ne moremo privoščiti. Vlada in EK naj podpreta Slovenijo kot testno okolje za nove tehnologije, izdelke in storitve. To je ključno sporočilo prek 120 udeležencev današnje konference o energetskem prehodu, ki so jo skupaj organizirali GZS, ministrstvo za infrastrukturo in ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Arhiv: MEMORANDUM MSP 2018

Podjetniško trgovska zbornica kot največja interesna organizacija mikro, malih in srednjih podjetij v okviru GZS deluje z namenom in s cilji združevanja podjetniških in panožnih interesov malih trgovcev, malih in srednjih (MSP) proizvodnih in storitvenih podjetij in ostalih pravnih subjektov, ki predstavljajo del malega gospodarstva.

Arhiv: Slovenska transportno logistična delegacija nadgrajuje promocijo Slovenije kot logistične platforme za Srednjo in Jugo-vzhodno Evropo na Japonskem

Tokio, 17. april 2018 - Javna agencija SPIRIT Slovenija in Združenje za transport pri Gospodarski zbornici Slovenije organizirata obisk slovenskih transportno-logističnih podjetij na Japonskem. 13-članska delegacija gospodarstvenikov se v japonski prestolnici Tokio mudi med 17. in 19. aprilom 2018, v tem času potekajo konferenca in B2B srečanja.

Arhiv: Na 5. konferenci MSP o GDPR

Ljubljana, 11. aprila 2018 - Slovensko gospodarstvo nujno potrebuje Zakon o varstvu osebnih podtakov-2, ki bo prilagojen evropski uredbi o Varstvu osebnih podatkov. Kot je znano, ta uredba začne veljati 25. maja, podjetja, med njimi tudi mikro, mala in srednja, pa imajo na to temo še vedno več vprašanj kot odgovorov. To je glavno sporočilo 5. konference za mikro, mala in srednja podjetja, ki se osredotoča na vprašanje »Kako se spopasti z novostmi pri izvajanju novosti v varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Arhiv: Na 1. Dnevu radiodifuznih medijev o pomenu radija in televizije

Prek 70 predstavnikov izdajateljev radijskih in televizijski programov je na včerajšnji konferenci razpravljalo o vlogi in pomenu radijskih in televizijskih medijev v slovenskem prostoru, zlasti na lokalni in regionalni ravni, ter o novostih in izzivih, ki jih prinašajo nove tehnologije. Dogodek je organiziralo Združenje radiodifuznih medijev (ZRDF) pri GZS-Medijski zbornici.

Arhiv: Nacionalna konferenca o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva

Arhiv: Nacionalna konferenca o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva

Brdo pri Kranju, 6. aprila - Prek 350 gospodarstvenikov, deležnikov v podpornem okolju internacionalizacije in predstavnikov tujih veleposlaništev v Sloveniji se je udeležilo današnje prve nacionalne konference o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva. Dogodek so organizirali ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Gospodarska zbornica Slovenije, Javna agencija SPIRIT Slovenija ter ministrstvo za zunanje zadeve.

Arhiv: Veliko zanimanje za obisk slovenske poslovne delegacije v Skopju

Skopje, 4. april 2018 - V soorganizaciji Javne Agencije SPIRIT, MZZ, GZS in Makedonske gospodarske zbornice se je danes v Skopju odvil osrednji del programa slovenske gospodarske delegacije ob obisku predsednika vlade Mira Cerarja in gospodarskega ministra Zdravka Počivalška v Makedoniji.

Arhiv: Na srečanju zlatih inovatorjev o dizajnerskem razmišljanju

Ljubljana, 27. marca 2018 – 10 prejemnikov zlatih nacionalnih priznanj za inovacije je na srečanju razpravljalo o nadaljnjem razvoju svojih inovacij ter »Design Thinking« metodo za inoviranje.

Arhiv: Vladno-gospodarska delegacija na tridnevni obisk v Makedonijo

Ljubljana, 3. april 2018 - Predstavniki 20 slovenskih podjetij se danes odpravljajo na 3-dnevni poslovni obisk v Skopje, namenjen odkrivanju poslovnih priložnosti za slovensko gospodarstvo v Makedoniji ter utrjevanju njihove poslovne prisotnosti na lokalnem trgu. Delegacijo ob priložnosti obiska predsednika vlade dr. Mira Cerarja v Makedoniji organizirajo javna agencija Spirit, ministrstvo za zunanje zadeve in Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z lokalnimi partnerji.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.