Mediji

Arhiv: Priložnosti za železniška podjetja in dobavitelje

Ljubljana, 30. junija 2022 – Predstavniki 45 podjetij in organizacij iz Slovenije in petih držav so se danes na GZS seznanili z investicijskimi projekti Slovenskih železnic, pa tudi z mednarodnimi trendi digitalizacije, razogličenja in inovacij v železniškem sektorju. Poslovno srečanje »Izzivi in priložnosti za železniška podjetja in dobavitelje v post-Covid obdobju« je organizirala GZS v sodelovanju z mednarodnimi partnerji Railway Cluster for South-East Europe, Rail Target in Javno agencijo SPIRIT Slovenija.

Arhiv: GZS Zadružni zvezi Slovenije izročila jubilejno plaketo

Generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti in direktorica GZS – ZKŽP dr. Tatjana Zagorc sta se 27. junija sestala s predsednikom Zadružne zveze Slovenije Borutom Florjančičem in vodjo Pravne službe Jeleno Malnar.

Arhiv: DIHS: Do preverbe vseh dejstev brez komentarja

Ljubljana, 23. junij 2022 – »Na Gospodarski zbornici Slovenije kot ustanoviteljici Digitalnega inovacijskega stičišča Slovenije (DIHS) v tem trenutku ne dajemo izjav v zvezi z dogajanjem na DIHS.

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije v celjski regiji

Celje, 23. junij 2022 - Regionalna gospodarska zbornica Celje je dvaindvajseto leto zapored najbolj inovativnim v celjski regiji za leto 2022 podelila priznanja za najboljše inovacije. Tako je podelila 4 zlata, 5 srebrnih, 4 bronasta priznanja ter 3 priznanja za prispevek na področju inovativnosti. Tri najvišje ocenjene inovacijske prijave bodo kandidirale za nacionalna priznanja, ki bodo podeljena na Dnevu inovativnosti 20. septembra.

Arhiv: Festival vajeništva na GZS

2. Festival vajeništva je 23. junija ponovno združil vajence, mentorje in druge predstavnike podjetij in srednjih šol. Današnji dogodek je bil namenjen vajencem tretje generacije, ki vajeništvo letos uspešno zaključujejo.

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije v osrednjeslovenski regiji

Ljubljana, 22. junij 2022 - GZS - Zbornica osrednjeslovenske regije je danes, v partnerstvu z MGRT in SPIRIT Slovenija, podelila priznanja najboljšim inovacijam v regiji za leto 2022. Podeljena so bila 3 zlata, 3 srebrna in 3 bronasta priznanja. Tri najbolje ocenjene inovacije bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni in bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti, 20. septembra 2022 na Brdo pri Kranju.

Arhiv: Podeljena priznanja za najboljše inovacije Podravja 2022

Maribor, 21. junij 2022 – V skladu z razpisom za inovacije podravske regije je letos v razpisnem roku prispelo 19 inovacij. Komisija, ki je vse prispele vloge pregledala in ocenila, je podelila 6 zlatih, 6 srebrnih in 3 bronasta priznanja ter 4 priznanja za prispevek na področju inovativnosti. Priznanja, ki jih podeljuje Štajerska gospodarska zbornica, so del nacionalnega projekta Priznanja Gospodarske zbornice Slovenije za inovacije.

Arhiv: Festival vajeništva ob zaključku šolskega leta

Ljubljana, 21. junij 2022 - 2. Festival vajeništva, ki bo na Gospodarski zbornici Slovenije 23. junija, bo letos ponovno združil vajence, mentorje in druge predstavnike podjetij in srednjih šol. GZS bo na dogodku podelila posebna priznanja podjetjem in šolam, ki podpirajo vajeniško obliko izobraževanja.

Arhiv: Junijska številka revije Glas gospodarstva že v tem tednu

V junijski številki revije Glas gospodarstva je pozornost posvečena energetski samozadostnosti.

Arhiv: Podeljena priznanja inovacijam regije Posavje za leto 2022

Eno zlato, pet srebrnih in štiri bronasta so priznanja, ki jih je danes najboljšim inovacijam v Posavju za leto 2022 na Gradu Rajhenburg podelila GZS Posavska gospodarska zbornica, Krško v partnerstvu z MGRT in SPIRIT Slovenija ter tradicionalnimi podporniki inovativnosti.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.