Mediji

Arhiv: Spodbude za domače in tuje investicije končno mogoče

Gospodarstvo je po dveh letih končno dočakalo sprejem podlage za spodbujanje investicij v Sloveniji. Prvič imamo zakonodajo, ki izenačuje in prepoznava pomen tako domačih kot tujih investicij, k čemur je močno prispeval glas Gospodarske zbornice Slovenije.

Arhiv: Zahteve javnega sektorja v vrednosti ene milijarde evrov – komu bomo vzeli?

Uresničitev zahtev sindikatov javnega sektorja v višini 1 mrd evrov bi imela dolgoročne posledice, ki bi bremenile posameznike in celotno družbo še vrsto let.

Arhiv: Poziv gospodarskih asociacij k razumnemu odzivu na zahteve javnega sektorja

Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Združenje Manager, Britansko-slovenska gospodarska zbornica ter Slovensko-nemška gospodarska zbornica so danes predsednika Vlade in Vlado RS pozvale, da v poganjanjih ne popustijo v veliki večini populističnim zahtevam javnega sektorja in ostajajo v okviru javno finančnih zmožnosti, predvsem pa v okviru zmožnosti gospodarstva in zaposlenih v gospodarstvu.

Arhiv: Srbska poslovna delegacija v Sloveniji

Ljubljana, 1. februarja 2018– Preko 200 predstavnikov slovenskih in srbskih podjetij se je udeležilo današnjega poslovnega foruma ob četrtem skupnem zasedanju vlad Republike Slovenije in Republike Srbije. Udeležence foruma sta nagovorila predsednika vlad dr. Miro Cerar in Ana Brnabić, ki se je ob tej priložnosti vpisala tudi v knjigo častnih gostov GZS. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z Agencijo SPIRIT Slovenija, Ministrstvom za zunanje zadeve RS in Slovenskim poslovnim klubom Beograd.

Arhiv: Ocenjevanje odličnih pekovskih izdelkov postalo polnoletno

Ljubljana, 1. februar 2018 – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP), ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije je danes že 18. leto zaporedoma podelila zlata priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, testenin, piškotov in svežih slaščic.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.