Mediji

Arhiv: Priznanja najbolj inovativnim v celjski regiji

Regionalna gospodarska zbornica Celje najbolj inovativnim v celjski regiji za leto 2018 podeljuje 6 zlatih, 4 srebrna, 3 bronasta priznanja, 3 zahvale in posebno zahvalo. Na izboru je s 17 inovacijami sodelovalo 51 inovatorjev iz 11 podjetij in 2 inovatorja. Tri najboljše ocenjene inovacije se uvrstijo v finale - izbor najboljših inovacij na nacionalni ravni pri GZS, ki bo 26. septembra.

Arhiv: Mednarodni dan dizajnerskega razmišljanja

Ljubljana, 29. maja 2018 – Prek 150 udeležencev iz Slovenije, Avstrije, Italije, Francije in Nemčije je danes razpravljalo o vključevanju dizajnerskega procesa razmišljanja in uvajanju novih inovativnih pristopov, ki bodo vodili do novih produktov in storitev po meri odjemalce. Dogodek je organiziran v okviru projekta DesAlps z namenom promocije dizajnerskega razmišljanja za inovacijske namene v ekosistemu alpske regije.

Arhiv: Novinarska konferenca OHRANIMO RAST - Predlogi GZS za gospodarski program nove vlade

Na novinarski konferenci 21. maja so predstavniki GZS orisali poslovanje gospodarskih družb v lanskem letu, opredelili prihodnje gospodarske trende, prikazali pričakovanja GZS do prihodnje vlade ter predstavili gradivo Ohranimo rast - Predlogi GZS za gospodarski program nove vlade. Spregovorili so predsednik GZS Boštjan Gorjup, generalna direktorica GZS mag. Sonja Šmuc in glavni ekonomist pri Analitiki GZS Bojan Ivanc.

Arhiv: Poslovna delegacija lesarjev v ZDA

Lesarski grozd in Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS – Direktoratom za lesarstvo med 21. in 25. majem 2018 organizirata gospodarsko delegacijo pohištvenih in lesarskih podjetij v ZDA.

Arhiv: Mojca Osojnik odlikovana s častnim nazivom vitezinje nacionalnega reda za zasluge

Arhiv: Mojca Osojnik odlikovana s častnim nazivom vitezinje nacionalnega reda za zasluge

Francoska veleposlanica Marion Paradas je 16. maja 2018 za krepitev bilateralnih gospodarskih odnosov med Francijo in Slovenijo podelila Mojci Osojnik, vodji področja v Centru za mednarodno sodelovanje na Gospodarski zbornici Slovenije, častni naziv vitezinje nacionalnega reda za zasluge. V svojem nagovoru je veleposlanica izpostavila njena dolgoletna prizadevanja za tkanje vezi med gospodarskimi subjekti obeh dežel in več kot odlično sodelovanje s francosko ambasado ter francoskimi institucijami.

Arhiv: Podpis dogovora za izboljšanje pogojev na področju avtoprevozniške dejavnosti

Podpis dogovora za izboljšanje pogojev na področju avtoprevozniške dejavnosti Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je 16. maja v Ljubljani s predstavniki Združenja za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije ter Sekcije za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije podpisal dogovor v zvezi z izboljšanjem pogojev na področju avtoprevozniške dejavnosti.

Arhiv: Skupščina GZS o aktivnostih zbornice

Skupščina GZS se je na seji seznanila z glavnimi tekočimi aktivnostmi GZS, sprejela Letno poročilo GZS za leto 2017 ter ukinila Združenje za gozdarstvo.

Arhiv: Gospodarski krog za višje neto plače za vse

5 gospodarskih organizacij, povezanih v »Gospodarski krog«, je na novinarski konferenci 10. maja v luči prihajajočih državnozborskih volitev opozorilo na ključne gospodarske teme in poudarilo, zakaj se zavzema za »višje neto plače za vse«.

Arhiv: Deklaracija o knjigi

Deklaracija o knjigi sprejeta na 6. tematski konferenci Zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev, dne 9. maja 2018

Arhiv: Majski kolaž

Pred nami je ponovni referendum o Zakonu o 2. tiru in parlamentarne volitve. Mesec maj bo zaznamovan s političnimi igrami, ki pa se bodo neposredno in posredno srečevale s ključnimi gospodarskimi izzivi. Razvoj države, infrastruktura, privatizacija, reforme. Seveda na bistveno drugačen način kot pred štirimi leti. Razmere so se v tem obdobju zelo spremenile!

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.