Mediji

Arhiv: FOKUS GZS – LETNO POROČILO 2015

Arhiv: FOKUS GZS – LETNO POROČILO 2015

Predstavljamo vam naše glavne dosežke za gospodarstvo, naše aktivnosti in nove produkte, ki smo jih za vas v preteklem letu oblikovali. Vabimo vas, da nas spremljate na spletnih straneh, Facebooku in Twitterju, nas pokličete ali obiščete. Z veseljem vam bomo podrobneje predstavili naše aktivnosti, pojasnili naša stališča ter odgovorili na vaša vprašanja.

Arhiv: Fokus GZS za 2016

Arhiv: Fokus GZS za 2016

Poudarki iz plana dela GZS za leto 2016

Arhiv: Okrepitev gospodarskega sodelovanja z iranskim trgom

Ljubljana, 17. december 2015 – Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je potekalo srečanje z namestnikom zunanjega ministra Islamske republike Iran, gospodom dr. Majid Takht Ravanchi – jem. Skoraj 60 udeležencev je potrdilo dejstvo, da je iranski trg zanimiv in ključen za nadaljnje poslovanje, kar bo lahko ugotovila že gospodarska delegacija v Teheran januarja 2016.

Arhiv: PREVZETNA RR SFERA HOČE VEČ DENARJA, ŠKARJE IN PLATNO. BO POVEČALA TUDI IZVOZ IN DODANO VREDNOST?

Akademska sfera je z apelom iz Sobotne priloge Dela z dne 14.11.2015 Vlado RS in resorna ministrstva kot odgovorne za izvajanje Operativnega programa RS in Strategije pametne specializacije (SPS) opozorila na posledice več let trajajočega zniževanja financiranja raziskovalne dejavnosti, ki je objektivno padlo pod mejo dopustnega. Zaradi kritične ravni opremljenosti, zastarele infrastrukture in hkrati razredčenih vrst sposobnih, zlasti mlajših, raziskovalcev, RR institucije niso sposobne sprejeti izzivov, ki jih pred znanost in gospodarstvo postavlja SPS.

Arhiv: Industrijski preporod: Ne le krožno, ampak konkurenčno krožno gospodarstvo

Arhiv: Industrijski preporod: Ne le krožno, ampak konkurenčno krožno gospodarstvo

Ljubljana, 11. decembra 2015 – Prek 70 udeležencev je danes na 2. strateški konferenci Slovenija 5.0 razpravljalo o financiranju industrijskih projektov z evropskimi sredstvi, digitalizaciji industrije, pa tudi pametni specializaciji. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z informacijsko pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Arhiv: Podeljeni slovenski spletni oskarji

Včeraj je na GZS v Ljubljani potekala slavnostna podelitev nagrade Netko 2015! Podeljene so bile nagrade v petih kategorijah in dve posebni nagradi netko.

Arhiv: Na GZS ministrici: »Spomnite se na udejanjenje na trgu«

Ljubljana, 9. decembra 2015 – Na današnji seji Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so člani z ministrico za izobraževanje, znanost in šport razpravljali o spremembah na področju poklicnega izobraževanja in sodelovanja znanstveno raziskovalne sfere z gospodarstvom na področju uresničevanja strategije pametne specializacije. Sprejeli so Integralni plan dela GZS za leto 2016 ter imenovali člane predsedstva GZS.

Arhiv: Družinska podjetja zaposlujejo 70 % ljudi

Podatki iz raziskave, predstavljene na današnjem dogodku v soorganizaciji EY Slovenija in GZS-Podjetniško trgovske zbornice, razkrivajo, da družinska podjetja prispevajo kar 69 % prodaje in 67 % dodane vrednosti slovenskih podjetij. »Odgovor, kaj žene slovensko gospodarstvo, je zato jasen: družinsko podjetništvo,« pravi dr. Boštjan Antončič iz Ekonomske fakultete, ki je v sodelovanju z EY Slovenija pripravila in izvedla raziskavo.

Arhiv: Pametna specializacija: razpisi naj bodo transparentni, pogoji jasni in cilji merljivi

Na današnji konferenci se je prek 400 udeležencev seznanilo s svežnjem ukrepov na področju raziskav, razvoja in inovacij. Poudarek je bil na predstavitvi ciljev, pogojev in meril skupnega razpisa »Izboljšanje mednarodne konkurenčnosti in odličnosti raziskav za sodelovanje v verigah vrednosti«. Dogodek je potekal v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Arhiv: UO GZS o makroekonomskem pogledu na slovensko poslovno okolje

Ljubljana, 3. decembra 2015 – Člani Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije (UO GZS) so na današnji seji z Velimirjem Boletom razpravljali o makroekonomskih razmerah, v katerih posluje slovensko gospodarstvo. Sprejeli so tudi Plan dela GZS za leto 2016.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.