Mediji

Arhiv: Smernice za javno naročanje arhitekturnih in inženirskih storitev - dobrodošlo orodje za naročnike

Ob določitvi besedila predloga Zakona o javnem naročanju (ZNJ-3) je Vlada naložila Ministrstvu za javno upravo, da skupaj z resornimi ministrstvi do 1. januarja 2017 pripravi smernice za učinkovito javno naročanje na področju gradenj in inženirskih storitev.

Arhiv: Belorusija – Deset razlogov za investiranje

Slovenski in beloruski gospodarstveniki so se na današnjem forumu seznanili s poslovnimi priložnostmi v obeh državah. Podpisan je bil tudi sporazum o sodelovanju med Štajersko gospodarsko zbornico in Gospodarsko zbornico Vitebsk. Dogodek je potekal v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in javne agencije SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Belorusije in njeno regionalno podružnico iz Vitebska.

Arhiv: Rok za ureditev statusa oseb v obveznem pokojninskem in invalidskem zavarovanju v skladu z ZPIZ-2B

S sprejetjem novele zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju se med drugim ureja tudi status oseb, ki na dan uveljavitve zakona, to je na dan 1. 1. 2016, opravljajo delo ali dejavnost, na podlagi katere izpolnjujejo pogoje za obvezno zavarovanje po 15. ali 16. členu ZPIZ-2 in niso uživalci pokojnine.

Arhiv: Prve podelitve certifikatov za bodoče podjetnice v Novem mestu

Arhiv: Prve podelitve certifikatov za bodoče podjetnice v Novem mestu

Na današnjem zaključku prvega niza podjetniških usposabljanj za brezposelne ženske s terciarno izobrazbo Podjetnost je ženskega spola v Novem mestu je 17 bodočih podjetnic s področja Dolenjske, Bele Krajine in Posavja predstavilo svoje poslovne zamisli in prevzelo certifikat o usposabljanju, ki omogoča tudi pridobitev subvencije za samozaposlitev v višini 5.000 EUR.

Arhiv: Marjan Batagelj na VMG: Država naj omogoči večjo fleksibilnost in naj predvsem ne postane ujetnik sindikatov

Arhiv: Marjan Batagelj na VMG: Država naj omogoči večjo fleksibilnost in naj predvsem ne postane ujetnik sindikatov

Ljubljana, 15. junija 2016 – Ukinitev nepotrebnih ustanov in odprava nelojalne konkurence, odločna davčna reforma, ne zgolj prestrukturiranje ter izobraževanje po meri prihodnjih potreb gospodarstva so prioritetni ukrepi za izboljšanje poslovnega okolja za mikro, mala in srednje velika podjetja. To je izpostavilo prek 200 gospodarstvenikov na današnjem 5. Vrhu malega gospodarstva v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).

Arhiv: Mačkošek in Cerar na Vrhu malega gospodarstva

Video izjavi predsednika GZS Marjana Mačkoška in predsednika vlada dr. Mira Cerarja o problematiki malega gospodarstva.

Arhiv: 4 regionalne podelitve priznanj za najboljše inovacije v tem tednu –podeljenih še 22 zlatih regionalnih priznanj

V Posavju, na Dolenjskem in v Beli Krajini, v Zasavji in Podravju so območne in regionalne gospodarske zbornice v tem tednu proglasile najboljše inovacije in inovatorje ter jim podelile priznanja.

Arhiv: Podelitev priznanj podravske regije za inovacije 2016

Trije zlati inovatorji Podravja v nacionalni izbor

Arhiv: 12 ukrepov za izboljšanje poslovnega okolja za malo gospodarstvo - Objavljena Agenda malega gospodarstva

Letošnjo Agendo malega gospodarstva so oblikovali člani strateške skupine Podjetniška Slovenija pri GZS. Predlogi ključnih ukrepov za izboljšanje poslovnega okolja za malo gospodarstvo so razporejeni v poglavja: • boljše javne storitve za malo gospodarstvo, • boljše poslovno okolje za malo gospodarstvo in • boljše izobraževanje za malo gospodarstvo. Na vse troje ima neposredni vpliv Vlada RS. Zato jo tudi na tem mestu pozivamo, da predloge nove generacije slovenskih podjetnikov resno preuči ter sprejme hitre in odločne ukrepe za izboljšanje razmer.

Arhiv: Dan inovativnosti in podelitev priznanj za inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine za leto 2016

Podeljenih je bilo 12 zlatih priznanj, 13 srebrnih, 2 bronasti priznanji in 4 priznanja. Šest najbolje uvrščenih inovacij bo GZDBK posredovala na izbor za najboljše inovacije na nacionalni ravni, katerim bodo priznanja podeljena 21. septembra.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.