Mediji

Arhiv: Velika novinarska konferenca slovenskega gospodarstva in podjetništva: Točno ob 12h

Na skupni novinarski konferenci so svoja stališča predstavili predsednik GZS Marjan Mačkošek, predsednik OZS Branko Meh, podpredsednik ZDS Miro Smrekar, predsednik ZDOPS Drago Delalut ter predsednik UO SBC Marjan Batagelj. Prišel je trenutek resnice. Časa ni več. Če vlada sprejme predlagano davčno prestrukturiranje, s tem pokaže popolno ignoranco do gospodarstva in podjetništva …

Arhiv: Poziv GZS predsedniku vlade in finančni ministrici

Na Gospodarski zbornici Slovenije ugotavljamo, da: 1. ni res, da zaradi javnofinančne konsolidacije ni možna bolj odločna davčna reforma, saj je v proračunu 1,3 mrd evrov več davčnih prilivov kot leta 2013! 2. reformo potrebujemo zaradi višje kupne moči (višjih neto plač za večino državljanov), ne pa, da so med javnimi uslužbenci in ostalimi v povprečju tako velikanske razlike pri delitvi tim. učinkov gospodarske rasti s strani Vlade RS. 3. reformo potrebujemo tudi zato, da dodatno ne obremenjujemo podjetij, temveč jim pustimo več denarja za razvoj, s tem pa za nova delovna mesta.

Arhiv: Slovenska poslovna delegacija širi prepoznavnost Slovenije v Dubaju

Dubaj, 22. september 2016 - Današnjega slovenskega poslovnega dne v Dubaju se je udeležilo 270 udeležencev iz ZAE in Slovenije. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v partnerstvu z Gospodarsko zbornico Dubaj in v sodelovanju z MGRT, STO, SPIRIT.

Arhiv: Dan inovativnosti 2016: Nagrajene najboljše inovacije v Sloveniji

Arhiv: Dan inovativnosti 2016: Nagrajene najboljše inovacije v Sloveniji

Brdo pri Kranju, 21. september 2016 – Bodo letošnje vrhunske inovacije prepričale vlado, da mora podpirati razvoj v podjetjih? Bodo pomenile navdih za mlade znanstvenike, da lahko v industriji uresničijo svoje talente?

Arhiv: UO GZS: Upravičenost do davčne olajšave za raziskav in razvoj – merila ne morejo veljati za nazaj

Celje, 14. septembra 2016 – UO GZS je na današnji seji z ministrom Počivalškom razpravljal o gospodarskih strategijah, SRIPih ter podpori podjetništvu. Člani UO pričakujejo predvsem rešitev pri upravičenosti olajšave za raziskave in razvoj. MGRT bo pristopil k pripravi novega navodila, predlagal bo tudi spremembo pravilnika, ki bo vlaganja v RR bolj opredelil. Za nazaj bo FURS poskušal razložiti problematiko. Na MGRT so prepričani, da če je bilo prvo navodilo, na katero se FURS sklicuje, pripravljeno v letu 2014, ga za obdobje pred tem ni mogoče uporabiti.

Arhiv: Podpisana je nova Kolektivna pogodba za dejavnost poslovanja z nepremičninami

Danes sta mag. Franc Props, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije - Zbornice za poslovanje z nepremičninami in Majda Marolt, predsednica Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije – SKNVS na 17. srečanju nepremičninskih organizacij v Velenju po več kot treh letih trajajočem pogajalskem procesu podpisala novo Kolektivno pogodbo za dejavnost poslovanja z nepremičninami. Z njeno uveljavitvijo bo prenehala veljati dosedanja, ki je bila sklenjena leta 1998.

Arhiv: 5 ključnih ukrepov za tehnološki in inovacijski preboj

Ljubljana, 7. septembra 2016 – Nujni so predvsem bistveno večja vpetost izobraževalne sfere v gospodarstvo, vzpostavitev privlačnejšega davčnega in investicijskega okolja, digitalizacija gospodarstva ter povečanje sredstev za R&R brez dviga javne porabe, so se strinjali udeleženci današnje 3. strateške konference Slovenija 5.0. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z Inženirsko akademijo Slovenije (IAS).

Arhiv: Korak bližje h digitalni transformaciji zahodnega Balkana

Bled, 5. septembra 2016 - Na današnji konferenci, ki je potekala v okviru strateškega blejskega foruma, so predstavniki vlad, zbornic in podjetij iz držav regije zahodnega Balkana razpravljali o možnostih in priložnostih za pospešitev digitalnega preoblikovanja ter za krepitev regionalnega sodelovanja na območju zahodnega Balkana. Gospodarske zbornice so podpisale Enotno digitalno iniciativo (EDI) s ciljem povezovanja držav zahodnega Balkana za uspešen razvoj, gospodarsko rast in blagostanje »Future Region«. Dogodek je potekal v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in Ministrstva za javno upravo.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.